vrijdag 10 april 2009

Er is veel gebeurd

Wat heeft er allemaal plaatsgevonden sinds het laatste log op 5 april?Nou, een heleboel!Dinsdagmiddag 7 april:
Bedbank kopen bij de Ikea in Murcia.Woensdag 8 april:
zoals bekend was er veel gedonder met de ING en het overboeken van het geld naar Spanje, maar dat is uiteindelijk toch allemaal net op tijd gelukt. Het was er op dinsdag (al) terwijl we op woensdag bij de notaris zouden zitten.
De ING heeft zijn streken, maar hier kunnen ze er ook wat van!
Hoewel we vantevoren geregeld hadden dat de betaling middels een bankcheque zou plaatsvinden en we daar ook de kosten van doorgekregen hadden, dachten we dat alles in orde was. Woensdagochtend bij La Caixa bleek er toch een nest adders onder het gras te huizen, in plaats van € 30,05 bleek de bankcheque ineens € 1930,- te kosten!
Nou, in geen 1930 jaar, dan kennen ze ons nog niet. Bij de Notaris werd iedereen al zenuwachtig omdat wij zolang wegbleven, uiteindelijk ging de makelaar toch maar even naar ons bellen of het allemaal wel goed ging.
Nou, op het bijna beginnen van WO-3 na was alles OK, zeiden we.
Wij waren echt niet van plan aan deze transactie mee te doen. Dit was aanleiding voor de hulptroepen om uit te rukken. Zowel onze Gestor als de makelaar kwamen direct naar de bank om te kijken wat er speelde. Na nog veel andere opties besproken te hebben is uiteindelijk door ons gekozen voor een overboeking direct naar de rekening van de verkopers. Ook dat kost geld, maar in ieder geval een heel stuk minder. Door niet mee te gaan in de grillen van de bank hebben we toch ruim € 1500,- verdiend.Kleinigheidje, de afspraak bij de Notaris was om 12:30, we waren er pas om 14:45. Met name de advocaat van de Engelse familie Carlos werd zeer chagrijnig en gedroeg zich bijna als een klein kind, stampvoetend in de hoek.
All's well that ends well!Wat er daarna gebeurde:Woensdagavond:
bedbank in elkaar gezet, zodat we in ieder geval konden slapen.Donderdag 9 april:
's Ochtends naar de Mediamarkt om een koelkast en een vaatwasmachine te kopen. (Als het goed is wordt een en ander zaterdag bezorgd.)
Aansluitend door naar Edwin en Cokky om de auto terug te brengen en samen met Ruud en Marieke met zijn allen een hapje te eten in Parcent.Bedbank_2 Bank_3 Internet_2
Van Ruud en Marieke kregen we een fles Cava om het nieuwe huis in te wijden, dat gaan we zeker doen!

Na het lekkere eten nog via Edwin en Cokky terug om nog even internet te checken.  Cokky gaf nog een goede tip: In spanje zijn ze ook overgegaan van analoge TV naar digitale televisie, maar in tegenstelling tot in Nederland zijn hier alle kanalen vrij te ontvangen! Dus op de terugweg opnieuw nog even naar de Mediamarkt -die is toch tot 22:00 uur open- om daar nog even een USB-Stick digitale ontvanger te kopen, deze kunnen we in de laptop steken en dan op de PC TV kijken.  We hebben nu 19 zenders. Doordat het digitaal is, wordt bij films ook het originale geluid meegezonden, dus bijvoorbeeld ook in het Engels.En nu nog het mooiste: De vorige bewoners hebben steeds braaf al hun rekeningen betaald, zo ook die van de draadloze internetstraalverbinding!
Ik heb met een geleend 12V adapterje van de buurman Cor, een oude knijper een een opengesneden netwerkkabel het spul aan de gang kunnen brengen, vandaar dus ook dit log!

Agenda voor morgen:
Alle mails lezen die nu vast verzonden gaan worden aan ons; met de geleende stofzuiger wat opruimen, morgen de nieuwe koelkast en vaatwasser plaatsen.4 opmerkingen:

Edwin en Cokky zei

Het belangrijkste hebben jullie nu: internet en tv, de rest is bijzaak..... Prettige Paasdagen!

Johan (P@@) zei

Zwijg me van ING.Was (en ben nog steeds )geen klant ,vroeg voor een autolening omdat die bij hen "voordeliger" zou zijn dan in onze eigen bank(6% ipv 8,8% jkp).Maar dan kwam de aap uit de mouw = dosserkosten 250 euro !?Dus ING bedankt.Groeten,Johan

Hilde zei

Waar een oude knijper al niet goed voor is...
Veel geluk in jullie nieuwe Spaanse huis!

Jaap en Willy zei

Zo, wat een gedoe! Gelukkig dat het nu allemaal rond is.
Lekker kamperen in je eigen huis, daar zijn wij ook mee bezig (hahaha).
Fijn dat het internet weer werkt!!
Geniet er maar van en fijne paasdagen.
Jawi

Een reactie posten