donderdag 1 december 2011

Zonsondergang

Vandaag zijn we op pad geweest voor onze eigen jaarlijkse ITV.

Deze "APK voor mensen" bestaat in ons geval voor beiden uit een uitgebreid bloedonderzoek en voor Joke nog een aanvullende borst- en botscan, de laatste is om de sterkte van haar botten te onderzoeken.

Deze scan wordt -volgens de arts- in Spanje boven een bepaalde leeftijd- standaard gedaan om eventuele risico's op voortijdige botbreuken te onderkennen.

Wat voor ons nieuw was, is dat wanneer een arts van buiten het ziekenhuis een bloedonderzoek aanvraagt, de uitslag van dit onderzoek niet automatisch wordt teruggezonden naar de arts die het heeft aangevraagd. In dit geval konden wij dus zelf de uitslag op het ziekenhuis (na legitimatie uiteraard) ophalen.

Mijn bloed (van Leo) is -op een licht blauwe kleur na- verder prima, dat van Joke vertoonde lichte sporen van verhoogd Cholesterol. Om die reden wordt er dus een tweede test gedaan, want er kan altijd een kleine afwijking in een dergelijk onderzoek zitten.

Verder hebben we ter voorbereiding uitgevonden dat de "Flora" margarine, die bij veel supermarkten, waaronder de LIDL, wordt verkocht, het Spaanse equivalent is van Becel met extra Omega-3.  Het wordt ook gewoon door Unilever gefabriceerd, net als in Nederland.

Vanmiddag ben ik weer voor een hernieuwde Intercambio naar Abanilla geweest. Mijn lesje van vandaag was vooral dat er naast thee ook nog iets als "Menta Poleo" is.   Dit ziet er uit als thee, gekneusde blaadjes in een zakje aan een touwtje met ook zo'n kartonnetje eraan, maar.... het is geen thee, het is Poleo.

Nou, ik vind het goed, ik drink het alle twee niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten