zaterdag 31 december 2011

Onder de douche

Het is gelukt. We hebben appelbeignets, oliebollen met krenten en gewone oliebollen.

Twee keukenrollen verder kunnen we weer wat van het oorspronkelijke aanrecht zien en ook de vaatwasser staat op standje Turbo, Extra Heet om alles weer schoon en vooral vetvrij te krijgen.

Ze zien er goed uit en het pand is niet afgebrand. Op de radio hoorden we van mensen die tijdens het bakken even weggelopen waren bij hun schuurtje.... Nou, dat is er nu niet meer!

Bij ons was de start wat moeizaam. Terwijl we met de appelbeignets bezig waren leek het oliebollenbeslag niet echt te willen rijzen.

Gelukkig stond er een truuk op de website van Koopmans: Oven voorverwarmen op 50 graden, daarna de oven uitzetten en de schaal met beslag er een half uurtje in laten staan. Dan kijken of het nu wel gerezen is, zo niet: doe dan de truuk opnieuw, maar dan met toevoeging van wat extra gist. Gelukkig ging het bij ons de eerste keer al prima.

Nu eerst maar eens onder de douche om de baklucht van ons af te spoelen en daarna kijken hoe de paar die we gebakken hebben gaan smaken!

P.S. Tegen half vier werd het hier trouwens 20,5 echte graden! En zelfs dan -uiteraard met een kopje koffie op de veranda- smaken ze prima! Uiteraard wel de hele dag de TOP-2000 aan!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten