dinsdag 20 december 2011

Suikergoed

Morgen hebben we alweer de laatste Spaanse les van dit jaar.

Het is gebruikelijk dat alle klassen dan tegelijk samenkomen en een hapje of een lekkernij meenemen die typisch is voor hun eigen land. Dit jaar heb ik borstplaat gemaakt.

Nu zegt iedereen altijd dat snoepen slecht voor je is, maar dat wordt pas echt duidelijk wanneer je zelf borstplaat gaat maken. Het recept staat hieronder, maar voor diegenen die het niet willen weten:

Men neme 350 gram suiker, 5 eetlepels room en twee eetlepels water. Laat alles een minuut of 5 inkoken tot de suiker karamel wordt en laat het in de vormpjes of vorm lopen.

Ik heb drie grote, ronde platen gemaakt, een witte, een roze en een bruine, "Hollandscher" kun je het niet hebben, toch?  Hier staat het recept.

P.S. Beginnerstruuk: als je het mengsel te kort kookt wordt de plaat heel erg bros. Als het resultaat je dus niet bevalt kun je het geheel gewoon in stukken breken en met een lepel water weer opnieuw in de pan doen en het alsnog voldoende laten doorkoken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen