zondag 4 december 2011

A typical English Sunday Roast Dinner

Vandaag zijn we op uitnodiging bij Engelse vrienden van ons wezen eten.

Zij vonden het leuk om voor ons een traditionele zondagse maaltijd te bereiden, a Typical English Sunday Roast.

Na vanochtend rustig begonnen te zijn, vertrokken we tegen twee uur om het geheel over ons heen te laten komen. Ze hadden echt alles perfect voor elkaar.

De tafel was netjes gedekt, het aperitief stond klaar, de geur van gerechten uit de oven kwam ons al tegemoet, het was helemaal compleet.

Het was echt leuk en gezellig om nu eens uit de eerste hand de herkomst van allerlei gebruiken te horen. Wij konden op onze beurt de Nederlandse traditie van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten toelichten. Ook hadden we een paar aardigheidjes ingepakt met een klein Sinterklaasgedichtje in het Engels erbij, wat uiteraard even hardop voorgelezen moest worden.

De maaltijd maakte een "Utterly English" indruk: Yorkshire Pudding, Roasted potatoes, Roast Beef, French Beans en Carrots, Potato Mash with Oranges, Parsnips and Gravy, Horseradish and Mustard.

Als toetje werd er vers gemaakte Plum Crumble with Warm Custard geserveerd, aansluitend kwamen er diverse soorten kaas met crackers op tafel, waaronder natuurlijk ook blauwe kaas.

De koffie en een glaasje witte port bij de open haard maakte het geheel af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten