vrijdag 5 november 2010

Nieuwe doelen ??

Wondermiddel Warm water door zonnewarmte


Waar Joke een paar dagen geleden begonnen is met het leggen van worteldoek ben ik vandaag gevraagd door weer een andere Engelse buurman om te kijken of ik hun wasmachine kon repareren. Het zat mee, ik had nog een bruikbaar component liggen en het is daarom ook gelukt.


Terwijl ik daar aan het werk was vielen me twee dingen op:


1. Er stond daar werkelijk niet één sprietje onkruid,
2. Ze hadden een zonverwarmde warmwaterboiler.


In beide ben ik -zoals jullie zullen begrijpen- zeer geinteresseerd. De afwezigheid van onkruid liet zich verklaren door een goedje (paracuat) wat niet zomaar overal verkocht wordt maar wel heel erg goed schijnt te werken.


De mensen zelf waren ook erg te spreken over hun warmwater voorziening, ze wisten zelfs te vertelllen dat bij alle huizen die vanaf 2008 gebouwd worden een dergelijke voorziening verplicht schijnt te zijn? Ik had dat nog niet gehoord, maar het lijkt een logisch verhaal. Ook dat zullen we eens uitzoeken.5 opmerkingen:

JaWi zei

Deze zonverwarmde ww-boiler hadden wij op één adres ook tijdens onze rondreis in Madagascar! Bij elk huisje was er eentje. Het was een zeer degelijk aangelegd park en alles werkte ook perfect. Het had dan ook een Duitse eigenaar..
Groet, Jaap & Willy

Johan zei

Ik had al gedacht dat dit een volgend project zou worden (zie reactie van 15 augustus)
Gr. Johan

Edwin zei

Ik zou maar voor worteldoek kiezen, zelfs veel Spanjaarden durven het hier niet te gebruiken:
Paraquat is zeer toxisch, blootstelling eraan kan zeer ernstige, onomkeerbare gevolgen hebben, tot de dood toe, waarbij de dood dagen of weken na blootstelling optreedt.
* Bij inademing: mogelijke effecten zijn ernstige irritatie van neus, keel en ademhalingswegen, bloedneus; bij herhaalde en/of langdurige blootstelling: hoesten, loopneus, brochitis, longoedeem en verminderde longfunctie. De grenswaarde voor blootstelling (inadembare fractie) is 0,1 mg/m3 (tijdgewogen gemiddelde voor een periode van 8 uur).
* Bij huidcontact: ontsteking en in zware gevallen blaren. Beschadiging van de nagels (in zware gevallen doorbreken en verlies van nagels).
* Bij oogcontact: ernstig tot zeer ernstig irriterend. Kan permanente oogschade veroorzaken als de ogen niet direct worden gespoeld.
* Bij inslikken: Directe effecten zijn doorgaans braken, buikpijn, ontsteking aan mond, keel en slokdarm. Inslikken van paraquat kan binnen 48 uur de dood veroorzaken, of na 1 tot 3 weken door verlate, voortschrijdende fibrose van de longen.

Monique zei

Niet doen dan Leo! Ik ken de gevolgen van toxische vergiftiging maar al te goed ....

Leo en Joke zei

Van alle kanten stromen de reacties op dit wel erg foute spul binnen, ik geloof dat we het maar eens niet moeten gaan gebruiken...
De Engelsman waar ik dit gezien heb wist te vertellen dat -toen hij vroeger bij de RAF werkte- het daar gebruikt werd om de start- en landingsbanen vrij van begroeiing te houden.
Ook werden er allerlei speciale maatregelen genomen om blootstelling te voorkomen.

Een reactie posten