donderdag 11 november 2010

Je bent wie je kent

Aan de draaibank Op maat gemaakt


Door alle geknutsel de laatste maanden ben ik ook weer allerlei gereedschap tegengekomen wat ik al weer wat langer niet gebruikt had. Een van die dingen was een set verlengbare boren. Deze zijn al best oud en komen uit het gereedschap wat ooit mijn vader gebruikt heeft.


Dit zijn steenboren van ongeveer 15 centimeter lang, maar met een drietal verlengstukken waarmee je de boor steeds zo´n goeie 25 centimeter kan verlengen. In theorie kun je daarmee dus een gat van bijna een meter diep boren.


Nu was bij een paar boren en één van de verlengstukken de schroefdraad beschadigd en dat wilde ik eigenlijk wel repareren. Hiervoor had ik een draaibank nodig en toevallig had ik bij de laatste keer klussen bij smid Antonio er daar een zien staan.


Vragen staat vrij, en jawel, ik mocht hem -als ik in de buurt was- wel gebruiken. Vandaag was het zover en heb ik even in de werkplaats staan draaien. De machine slingerde wel een beetje, maar voor deze toepassing is dat niet zo erg. Joke was mee en heeft de foto´s gemaakt.1 opmerking:

Henk en Jacqueline zei

Hallo Joke en Leo,
Leuk dat jullie op onze blog reageren.
Naar Azie vliegen kan het beste vanuit London, Amsterdam of Frankfurt. Vanuit Spanje is erg duur en veel overstappen.
In januari a.s. vliegen wij wederom vanuit Frankfurt met Malaysian naar Kuala Lumpur.
Vanuit Alicante met Air Berlin naar Frankfurt. Wel de avond ervoor en dan een hotelovernachting. De volgende morgen door naar KL.
Vorig jaar hebben we via London gevlogen met Air Asia maar dan moet je bij de vterugvlucht de gehel nacht op Stansted blijven.
Dus het is altijd wel wat!
gr
Henk en Jacqueline

Een reactie posten