zondag 21 november 2010

Foutje, bedankt!

De graafmachine van Pedro De hoofdkabel is doormidden Midden in de boomgaard


Vanochtend rond 11 uur kwamen Paco en Pedro om de bomen te planten en de daarvoor benodigde gaten te graven. Het ging allemaal erg vlot, het was ook een flink grote graafmachine die Pedro bij zich had. De amandelbomen moeten nog komen, dus zijn we met de olijfbomen en de walnotenbomen begonnen. Bij één van de olijfbomen kwamen we de hoofdkabel tegen, die daar niet zo diep lag. Dit was op een plek waar we al eerder dachten dat de kabel zou lopen. Gelukkig was hij niet beschadigd en konden we verder met de graafwerkzaamheden.


Aansluitend hebben we de gaten voor de amandelbomen gegraven. Dit zijn er ook nog weer 15, die Pedro in ieder geval diep genoeg maakte. Dichtgooien ging een stuk makkelijker dan met de hand nog dieper graven, zo zei hij.


Bij een paar gaten hebben we extra voorzichtig gedaan omdat daar de kabel zou kunnen lopen. Bij het laatste gat ging het toch nog mis. Bij die boom lag hij weliswaar goed diep, maar de gaten werden ook steeds wat dieper. Hoewel het toch voorzichtig ging, is de kabel zonder dat we het zagen opgepikt en kapot getrokken.


Net toen we het zelf zagen kwam Joke ook naar buiten gelopen om het slechte nieuws te melden. Pedro en Paco vertrokken en ik ging nadenken over hoe de reparatie uit te voeren. Uiteindelijk is het allemaal gelukt en hebben we weer stroom, nu maar kijken of het allemaal weer waterdicht is.Geen opmerkingen:

Een reactie posten