maandag 1 februari 2010

Radiatoren doorschuiven

Doorschuivenbadkamer2 ZelfbouwhanddoekradiatorVandaag stond helemaal in het teken van het aanpassen van onze centrale verwarming. Het was een prachtige dag, dus op zo'n dag dat we de verwarming niet nodig hebben, kunnen we er prima aan werken.Wat was het plan?
Afgelopen weken hebben we gemerkt dat -hoewel het wel warm wordt in de badkamers- het er net niet behaaglijk is. Ook hadden we gezien dat in de logeerkamer een kleinere radiator gemonteerd was dan in de andere slaapkamers, terwijl dat nu juist de koudste kamer is. De logeerkamer heeft twee buitenmuren, ligt pal op het noorden waar in de winter de wind vandaan komt, en krijgt vrijwel nooit zon.

Daarom hebben we bedacht dat we in de logeerkamer een grote radiator gaan plaatsen. De radiator die daar beschikbaar komt plaatsen we in de gastenbadkamer en de kleine radiator uit die badkamer plaatsen we er in onze badkamer erbij. Op die manier krijgt ieder van deze drie ruimtes er warmtecapaciteit bij, de ketel heeft voldoende vermogen om dit te kunnen leveren.  In de logeerkamer gaan we van 10 naar 12 leden, in de gastenbadkamer gaan we van 6 naar 10 leden en in onze badkamer gaan we van 6 naar 12 leden.In combinatie met een paar roestvrijstalen handdoekrekken in onze badkamer kunnen we dan ook allebei onze handdoeken lekker bij de verwarming hangen. Als over een paar dagen alle koppelingen inderdaad dicht blijken te zijn gaat Joke de leidingen nog netjes wit schilderen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten