donderdag 25 februari 2010

Hoezo: "Mañana"

RejasdeurVorige week maandag is er een man van de smid in Aspe langs geweest om de maten op te nemen van onze voordeur. Het is onze bedoeling om daar een rejas-deur voor te zetten. Op die manier kunnen we het huis afsluiten terwijl de wind er toch lekker doorheen kan waaien. Eingenlijk hadden we eind vorige week wel een telefoontje verwacht om de prijs door te geven. Maar ach, zo dachten we, het is waarschijnlijk vóór het weekend niet meer gelukt, ze bellen maandag wel. Maar ook maandag en dinsdag belden ze niet, dat vonden we al wel wat raar.



Wat schetst onze verbazing toen gisteren buurman Cor kwam vragen hoe het met onze deur stond. Hij was bij de smid geweest en zag daar net zo'n  deur staan als waar wij over gesproken hadden, gepoedercoat en wel.



Nou zeiden wij, we hebben nog steeds geen prijs doorgekregen, dus het gaat allemaal niet zo snel. Vandaag zijn we -in combinatie met het boodschappen doen- zelf even langs de smid gereden om naar de prijs te infomeren. Ik dus netjes uitleggen dat zijn neef vorige week is langsgeweest om de maten op te nemen van net zo'n deur als die daar staat. Of de prijs al bekend was?



Nou, zegt de smid, niet net zo'n deur, dat daar is jullie deur.



Aan onze verbaasde reactie kon hij zien dat er iets niet klopte. Wij hadden immers nog geen prijs doorgekregen, dus waren we erg verbaasd dat de deur al gemaakt zou zijn. Hij ging eens even in zijn papieren kijken, en ja, er was wat raars. Er is wel een werkplaatsbon waarop staat welk en hoeveel materiaal er gebruikt is, maar ook hij kon geen prijs vinden. Hij gaat het nu alsnog uitrekenen en laat ons vanmiddag weten wat de deur moet gaan kosten.



Wordt vervolgd.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten