zaterdag 13 februari 2010

Mung boon (door Joke)

Van "Mung boon" had ik eigenlijk nooit gehoord, maar gelukkig staat er op het pakje naast "zaden voor kiemgroente" ook nog taugé. Deze week heb ik voor de tweede keer geprobeerd om de taugé in een glazen potje te laten ontkiemen en deze keer is het gelukt. Twee keer per dag heb ik de bonen moeten omspoelen en daarna elke keer in een heel klein laagje water in het donker moeten wegzetten. Nu is het niet zo dat ik in Spanje zonder taugé zou zitten, want het wordt hier ook verkocht, maar dan voorgekookt in een glazen potje. Maar dit was nog een kadootje en was leuk om te doen.
Vandaag moest het dus maar gegeten worden.Na inspectie van de inhoud van de ijskast, is het gado-gado geworden. Normaal gesproken een gerecht voor de wat warmere dagen en dat was het vandaag niet, maar ondanks dat smaakte het prima.Taug_4  Gado22 opmerkingen:

JaWi zei

Leuk te lezen, dat het gelukt is!
Nu Sven Kramer nog...
Jaap en Willy

fotolog Albert & Mara zei

Mmmm Heerlijk gado-gado. Als Indo Rocker noemde ik het thuis bij mijn moeder altijd 'ga-dood-ga-dood'. Dat vond ze niet leuk! Je weet ik heb nog steeds een moeder (89 jaar) en dan glimlach ik als ik aan haar reacties van toen denk.
En wat Sven Kramer betreft die heeft 't toch maar weer geflikt.
Jullie hebben zeker gekeken via de sateliet. Spannend he.
Je mail gaan we nog beantwoorden. Groeten ook van Mara.
Salu2
Albert

Een reactie posten