vrijdag 26 februari 2010

Drukke dag

DeurzonderDeurmetrejasdeur Vanochtend zijn we eerst maar weer eens naar het postkantoor geweest. De doorgezonden post was aangekomen en ook mijn uitschrijvingsbewijs van de gemeente Tiel. Er zijn namelijk een paar lijfrente-instanties die zeker willen weten dat ik ook echt "geëmigreerd" ben. Iets met belasting ofzo.



Daarna hebben we flink gepind en zijn we bij de smid de deur gaan ophalen. Dat soort bedrijven vinden betalen "en effectivo" nog steeds erg fijn. Het leuke van de bedrijven hier is, dat je als consument ook gewoon een fabriek binnen kan lopen om iets te kopen. Klanten zijn klanten en die zijn welkom. Buurman Cor heeft geholpen met het uit de auto tillen van de deur, Joke en ik samen hebben hem vanmiddag geplaatst.



De deur zou met chemische ankers in de muur bevestigd worden, het spuitpistool en de hars kregen we te leen van de smid. Dat viel een beetje tegen. Het uitmeten van de gaten en het boren ervan was een fluitje van een cent. Iets lastiger was dat ook deze muren hol zijn. Op zich is dat geen probleem want voor de pennen waarmee het kozijn in de muur verankerd wordt bestaan zogenaamde Canules. Dat zijn een soort geperforeerde bussen die eerst in het gat gaan voordat de twee-componentenhars er in gespoten wordt. Die bussen houden de hars bij elkaar en voorkomen dat deze aan de achterzijde de holle ruimte inloopt. Hartstikke slimme dingen dus.



Waar hebben we dan even staan mopperen? Bij het gebruik van het spuitpistool. Dat haperde namelijk bij het inspuiten en mengen van de hars en omdat de hars na het mengen circa 8 minuten heeft om verwerkt te worden was het een beetje haasten. We moesten 8 gaten vullen maar dat ging door het falende spuitpistool een stuk minder snel dan gewenst. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en zit de deur als een huis. Hij past mooi en we vinden hem er goed uit zien.



1 opmerking:

Hilde zei

Grappig hoe 'Spaans' dat er meteen uitziet!

Een reactie posten