dinsdag 10 november 2009

Verdeel en heers

Groepen_beter_verdelenVanochtend zijn we eerst wezen kijken wat de mogelijkheden waren bij een cursus Spaans in Hondón de las Frailles. Er was kort geleden een cursus begonnen, maar van de aangekondigde tweede cursus was daar nog niets bekend. Aansluitend hebben we bij de ferreteria het spul voor het winteronderhoud van het zwembad opgepikt. Sinds de watertemperatuur gedaald is tot 12 graden is er geen sprake meer van eventuele algengroei, dus is nu 1,5 liter van deze vloeistof voldoende voor de komende drie maanden. Ook hoeft de pomp nu niet meer zo vaak te draaien. (een uurtje per dag zou genoeg zijn, is ook beter voor de pomp, dan gaat hij niet vast zitten.)



Vóór ons bezoek aan Edwin en Cokky waar we vanaf morgen een weekje op de poezen gaan passen hebben we ook nog even de post opgehaald, in ieder geval weet Joke nu dat haar belastingaanslag over 2006 definitief is.



Na het plaatsen van de tweede aardlekschakelaar en het aanleggen van de extra bekabeling naar de carport moesten er nog wat groepen herverdeeld worden. Dat hebben we vanmiddag gedaan. We hebben gemeten welke apparaten iets aardlekstroom veroorzaken, en die betreffende groepen zijn verdeeld over de twee aardlekschakelaars om problemen in de toekomst te voorkomen. Tegelijkertijd zijn de stopcontacten en de verlichting ook verdeeld over de aardlekschakelaars, zodat wanneer er één van de aardlekschakelaars uitvalt, we altijd nog of gewone verlichting of schemerlampen gevoed uit een stopcontact hebben.



Joke heeft het zwembad weer schoongemaakt en weer wat onkruid verwijderd, kortom het was weer een productieve dag.



1 opmerking:

Thom zei

Zo te zien is de uitbreiding van jullie fabrieksnet goed gelukt!!
Je prikt er een paar plc's aan vast, en het productie proces kan beginnen. Nu even zonder gekheid,
Je oplossing voor de wat grotere overgangsweerstanden is op de beschreven manier met extra aardlekschakelaars een prima oplossing. Leo en Joke veel succes met jullie klusjes bij Edwin en Cokky.
Groetjes Thom en Wilma.

Een reactie posten