zaterdag 11 augustus 2012

Mag ik deze dans van u?

Oftewel: zullen we even de Tango doen?

Nou, geloof me, ik ben juist lekker aan tafel blijven zitten. Lekker knutselen met het ondertussen stokoude Meccano. Mijn vader heeft er mee gespeeld, mijn broer heeft er ook kort mee gespeeld en ik heb er (heel veel) mee gespeeld.

Ook mijn neefje heeft er mee gespeeld maar een paar jaar geleden is het weer naar mij teruggekomen. De Meccano-doos is nog door mijn grootvader -die boekbinder was- gemaakt en is nog steeds heel.Terug naar de Tango.

Toen we bij Edwin en Cokky waren zagen we Facetime van Apple in bedrijf, en ik moet zeggen: "Dat is erg gaaf!"

Facetime is een beeld-bel-applicatie voor Iphones en Ipads. Deze applicatie is (uiteraard) alleen voor andere Apple apparatuur beschikbaar.

En in dat gat is Tango gesprongen. Tango is gratis een beeld-bel-applicatie voor zowel Apple Iphone, Android telefoons en tablets en zelfs ook voor Windows PC's.

Wel zit er een addertje onder het gras.

Beeldbellen werkt natuurlijk alleen lekker als je -terwijl je naar het scherm kijkt- ook door de andere partij gezien kan worden. Daarvoor is het nodig dat het apparaat waarmee je belt een camera aan de voorzijde heeft.

Daar zit nu net de crux: onze telefoons hebben alleen aan de achterzijde een camera wat prima is voor het maken van foto's en filmpjes.

Om dat probleem op te lossen is er een Amerikaan geweest die een oplossing op de markt heeft gebracht: The Vainworks Stand. Een houder met een soort van periscoop waarmee je om een hoekje kan kijken voor telefoons.

Vandaag heb ik van Meccano een dergelijk soort houder gebouwd. Er zitten twee spiegels in waarmee de camera aan de achterkant uiteindelijk toch mijn gezicht kan zien zodat we ook met onze toestellen kunnen beeldbellen.

Ik geef het direct toe: Het ziet er niet uit, maar het werkt wel!

1 opmerking:

Jaap en Willy zei

Je hebt weer wat leuks in elkaar geknutseld!
Bdw, ook ik heb ermee gespeeld.. Onverwoestbaar, dat spul! Jaap herkent daar ook het omhulsel van het gewicht van de Meccano-klok!

Groetjes, JaWi

Een reactie posten