maandag 13 augustus 2012

Amandeloogst


Na een meterkastklus vanochtend bij een Spaans gezin was het rond lunchtijd lekker rustig.

De middag werd gevuld met een beetje op de PC klussen en rond een uur of vier zijn we naar een airco-klusje gegaan. Hier was een prima, grote centrale Daikin airco-unit in het plafond van de badkamer geplaatst.

Wat een beetje jammer was, was dat vrijwel niets van de koude lucht via de kanalen in de verschillende kamers terecht kwam.

De oorzaak was direct naast de unit te vinden, het eerste stuk van het kanaal was met heel veel tape opgebouwd uit vier verschillende isolatieplaten.

De platen hadden geen support en de tape had losgelaten, waardoor alle koude lucht tussen het plafond van de badkamer geblazen werd.

De oplossing was eenvoudig. Eerst de verschillende platen van ondersteuning voorzien en daarna pas de naden afplakken. Nu hangt het gewicht van de platen niet langer aan de tape en zal het wel blijven zitten.

Uiteindelijk zijn we vanavond aan ons eigen klusje begonnen: het oogsten van de amandelen. De netten zijn weer uitgespreid en de amandelen worden uit de bomen getikt. Het lijkt een aardige oogst te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten