zaterdag 4 augustus 2012

Cultuur

Zaterdag was een opruimdag.

Alle rommel van onze stoffeerwerkzaamheden is nu weer weg en het huis is schoon. De auto lag vol met gereedschap en materiaal en dat is nu ook weer netjes opgeruimd.

Daarom hadden we wel een uitje verdiend, zo vonden we zelf.  Lekker een Kebab en Dürüm eten in Fortuna en aansluitend via een terrasje in Abanilla terug.

Daar zou om 10 uur het jaarlijkse, Internationale Folkfestival beginnen, en dat wilden wij wel eens meemaken.

Nu, wij waren verbaasd toen daadwerkelijk om 10 minuten over tien de muziek begon. Minder verbaasd waren we toen ze na één nummertje al weer stopten: het was immers maar de soundcheck.

Uiteindelijk duurde het tot 10 over 11 voordat de toespraken begonnen. Ja, er werden overal weer flink wat veren ingestoken. De Burgemeester, de Burgemeesters van de omliggende gemeenten, het Raadslid van Cultuur, de Vrijwilligers en het Publiek, allemaal werden ze uitgebreid bedankt door de organisatie.

Vervolgens spraken ook de leiders van de wel drie groepen die zouden optreden en daarna kon het spektakel beginnen. Er was een dansgroep uit de buurt van Murcia, en ook de dans- en muziekgroep uit Abanilla zelf trad op. Het Internationale karakter van het festival werd vorm gegeven door een groep Immigranten uit Ecuador die ook hier in de regio wonen.

Alles bij elkaar was het een leuk, kleurrijk gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten