dinsdag 7 februari 2012

Terug op het honk

Geloof me gerust als ik zeg: "Deze zag ik echt niet aankomen!"

Vorige week dinsdag begon met 'gewoon' een klusje bij een buurman. Het was lekker weer en alles ging vlot, nog even naar Ivan op-en-neer om daarna het klusje af te maken.

Samen met een andere klusser die daar bezig was zouden we rond 1 uur 's middags even een zware trap overeind zetten zodat ik op het dak een antenne kon bevestigen, maar zover is het niet gekomen.

Na het rechtop zetten van de trap voelde ik me duizelig worden en wist dat ik even moest gaan zitten. Ik weet nog dat ik zat, daarna heb ik alleen maar beelden als in een snel voorbij flitsende film. Ongeveer 30 seconden later 'kwam ik weer bij' en had ik een stevige pijn op mijn borst en in mijn linker arm.

Nu heb ik genoeg films gezien om te weten wat dat betekent en dus hebben we een ambulance gebeld. Een half uurtje later was ik in het medisch centrum van Abanilla waar een verstopping van een kransslagader werd vastgesteld. Een uitgebreide ambulance, die ze hier "Unidad Movil de Emergencias" noemen bracht mij direct naar het "Hospital Universitario Virgen de la Arrixaca". Dit ziekenhuis in Murcia staat bijzonder goed bekend en is zeer gespecialiseerd in allerlei hartaandoeningen.


Op het moment dat we daar aankwamen bij de afdeling noodgevallen werd ik direct door wat gangen links- en rechtsom een operatiezaal opgerold waar een team klaarstond om met een High-Tech katheter op 6 schermen tegelijk te kijken wat er aan de hand was.


Een kleine verstopping werd gevonden en direct door het plaatsen van een "Stent" opgelost. Ongeveer drie uur nadat het probleem 's middags optrad was er dus ook al weer op gereageerd. Na de ingreep, die via mijn rechter pols werd uitgevoerd, werd ik al weer doorgebracht naar de Intensive Care van het ziekenhuis Morales Meseguer in Murcia waar Macisvenda onder valt. 


Op die UCI (Unidad Cuidados Intensivos)  ben ik van dinsdagmiddag tot en met donderdagmiddag gebleven waarna ik naar de afdeling Cardiologie werd overgeplaatst.  Vanmiddag rond 2 uur werd ik daar "ontslagen" en heeft Joke me weer thuis gebracht.


Oorzaak?? Een plotseling gevormd klontje heeft die ader verstopt. Aanwijzingen die ik meekreeg waren: stoppen met roken, stoppen met sterke drank, doe wat aan mijn serieuze overgewicht, etc.


Kortom, dit is allemaal al onder controle, dus blijft over: Botte pech!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten