zaterdag 12 september 2009

Fiësta in Tiel?

Fruitcorso2009We zijn begonnen aan wat nu echt de laatste loodjes zijn. Gisteren zijn we nog even gebeld door de verhuizer om te checken of we er maandagochtend half negen klaar voor zijn. Wij denken van wel, het gaat nu alleen nog om het laatste beetje servies uit de keuken, de laatste twee pannen, de laatste 6 flessen wijn, en nog wat meer van dat vloeibare spul. Onze Spaanse buurman Cor die even in Nederland is, kwam gisteravond nog wat spulletjes voor zijn karpervijver brengen die meegaan bij ons in de verhuiswagen. Ook hadden we zelf nog één dingetje bedacht wat we vanuit Nederland zouden meenemen: een extra houten trekstang voor de gordijnen. Daar hadden we er drie van, en dat moesten er vier worden. Nu zijn die drie ooit bij de Gamma gekocht, dus het moest wel mogelijk zijn om er nog een bij te halen. Zo gezegd, zo gedaan. Joke ging nog even sporten, en ik ging even naar de Gamma op en neer.Tjonge, jonge jonge, wat je dan allemaal weer tegenkomt.
Het is vandaag Fruitcorso in Tiel, dus komen er veel mensen naar Tiel. Om die reden wordt het verkeer geregeld en richting parkeerplaatsen geleid. Alleen bestemmingsverkeer wordt toegelaten in het centrum. Op zich lijkt dat logisch, maar er zijn toch mensen die daar anders over denken.Een paar waarnemingen tijdens mijn tripje van 50 minuten:
Allereerst de wijk uit; het is een weg met één baan heen, en één baan terug. Daar stond dus een flinke rij, maar de verkeersregelaars zorgen ervoor dat iedereen met een zekere regelmaat aan de beurt komt. Toch waren er een stuk of drie "chauffeurs" die het nodig vonden om met piepende banden op de baan voor het tegemoetkomend verkeer de rij wachtenden voorbij te scheuren. Toen ze bij een verkeersheuvel niet verder konden (of durfden) gingen ze helemaal uit hun dak omdat de mensen in die wel netjes in de rij op hun beurt staan te wachten ze er niet direct tussen lieten. In één geval had het volgens mij weinig gescheeld of er was een aanrijding en een knokpartijtje ontstaan.Toen ik op de terugweg bij dezelfde rotonde op weer mijn beurt stond te wachten glipte een busje van Feenstra Verwarming langs het dranghek om toch het centrum in te rijden. Na het hek stond nog een verkeersregelaar, maar het busje reed daar gewoon langzaam tegenaan en bleef langzaam doorrijden, ondanks dat de verkeersregelaar midden voor de auto stond en hem een stopteken gaf. Uiteindelijk moest de verkeersregelaar opzij springen en gaf het busje gas richting centrum.Hierop ontstaand een flinke discussie tussen de verkeersregelaars onderling, er ontstond zelfs een klein handgemeen tussen een collega en de bijna aangereden persoon, waarop de tweede verkeersregelaar zijn hesje uittrok, in de bus gooide en wegliep.Het meest treurige vond ik nog wel dat op 10 meter afstand een motoragent het hele gebeuren had gezien, maar gewoon op zijn motor bleef zitten wachten. Zelfs het bijna omverrijden van de verkeersregelaar was voor hem geen reden om iets te doen of het busje achterna te gaan!?Aanstaande maandagochtend komt de verhuizer inladen, ik kan bijna niet wachten.1 opmerking:

Thom & Wilma zei

Wat een bende ! Zullen we er maar vanuit gaan dat de politie agent op z´n minst het kenteken heeft genoteerd en doorgespeeld heeft aan zijn collega´s. Dit is een zeer zwaar strafbaar feit.
Succes met de laatste loodjes.

Een reactie posten