woensdag 18 januari 2012

Wen er maar aan

Veel dingen hier in Spanje gaan echt anders.

Waar in Nederland de post vrijwel overal aan huis komt is dat hier -zodra je ook maar net buiten het dorp woont- niet het geval.

Drinkwater, in veel gevallen de gewoonste zaak van de wereld, maar hier dus niet. Ook hier weer hetzelfde: ook al is je huis legaal gebouwd, als je een aansluiting op het drinkwaterleidingnet wilt zul je de aanleg daarvan meestal zelf moeten betalen.

In ons geval is die aansluiting bij de bouw niet aangelegd maar is gekozen voor een drinkwaterdeposit. Wij hebben een 19m3 tank in de grond liggen die we met enige regelmaat moeten laten vullen. Wat daarbij als extraatje om de hoek komt kijken is, dat we dus ook zelf een pomp moeten hebben om het water onder druk naar het huis te pompen.

Een bijkomend voordeel is dat we dus -zoals in Nederland- geen vastrecht, meetkosten, administratiekosten en andere onzinkosten betalen, wel is ons water duurder waardoor we er bewuster mee omgaan.

Een tijdje geleden viel me op dat de vloer van het huisje waar die pomp geplaatst is, vochtig was. Ook zaten er gesmolten stukken plastic aan de buitenkant van de drukschakelaar op de pomp. Kortom: een volgende reparatie kwam in beeld.

Wij hebben gekozen om de drukschakelaar te vervangen (€ 85,-) en daarna te kijken of de oude eventueel nog te repareren zou zijn. Nu had Ivan ook een goedkoper exemplaar drukschakelaar, maar daar had hij toch met enige regelmaat een garantiegevalletje mee, daarom kozen wij voor het betere, duurdere exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten