donderdag 24 december 2009

Sommige dingen zijn nu eenmaal anders....

LinksdraaiendeverwarmingVanochtend hebben we eerst de werkkamer opgeruimd, dat was ondertussen echt nodig, de bureau's lagen vol met papieren die we nog moesten opbergen. Aansluitend zijn we (weer) naar het postkantoor gereden om te kijken of er nu wel een pakje is bezorgd. De vorige keer was het inderdaad zonder afleveren retour naar Duitsland gezonden.  Zoals de titel al doet vermoeden was er iets aparts: het postkantoor was dicht!    Niet alleen op de Kerstdag (hier bestaat alleen 1ste Kerstdag) , maar ook 'gewoon' op 24 december en ook op 31 december. Nu weten we nog steeds niet of het pakje is bezorgd.



Ons tweede doel was naar de Brico om een grotere verwarmingsradiator voor de logeerkamer te halen. We gaan een aantal radiatoren doorschuiven. In de logeerkamer komt een grotere, die uit de logeerkamer gaat naar de tweede badkamer, zodat daar ook een iets grotere komt te zitten en de kleine uit de tweede badkamer komt bij ons in de badkamer erbij, zodat we daar ook wat meer warmte hebben.  Niet dat het koud is, maar ietsjes comfortabeler vinden we niet erg.  Een radiator ziet er hier min-of-meer hetzelfde uit als bij ons. Op de vier hoeken zitten aansluitingen waar je kan kiezen waar warm water binnenkomt, waar de uitgang komt en waar het ontluchtingskraantje komt te zitten. Ik had in alle bakken mooi uitgezocht welke koppelingen en verloopnippels ik nodig zou hebben, dus met een leuke hoeveelheid materiaal stonden we bij de kassa. Bij het aanslaan van de artikelen bekroop me plots zo'n gevoel van "Hier klopt iets niet". De kassiere moest namelijk bij bijna ieder artikel in een boek kijken of het een linkse of een rechtse nippel was???  Na het afrekenen hebben we toch gelijk maar even gekeken waar dat nu eigenlijk over ging. Wat blijkt: de aansluitingen die bij de radiator links zitten hebben linkse schroefdraad, en de aansluitingen aan de rechterkant van de radiator hebben rechtse schroefdraad! Je moet dus goed kijken of je een dop voor links of rechts hebt, want voor iedere type aansluiting bestaan zowel linkse als rechtse uitvoeringen.... Wat daar het nut van is heb ik tot op heden nog niet begrepen.  Gelukkig hebben we alles direct in de winkel gecontroleerd, want zo'n beetje alle nippels waren fout, dat had knap lastig geweest als we met de foute spullen thuis aan de slag waren gegaan. Ik had linkse waar het rechtse moesten zijn en omgekeerd. Dit keer ging het ruilen weer heel soepel, dus gingen we uiteindelijk met de goede spullen weg.



Als laatste stop zijn we nog even langs de Lidl gegaan zodat we daarna gauw weer naar huis konden. De verrassing was dat ook de Lidl gesloten was, dus hebben we het laatste lekkers bij de Aldi en de DIA% gekocht.  Ja, sommige dingen zijn hier wel wat anders.



1 opmerking:

Johan zei

Ik heb deze radiatoren eens bij Cor zitten bekijken. Het lijkt er op dat ze uit losse elementen bestaan. Zit er niet een koppelstukje tussen die elementen? Dat verklaard denk ik het verschil van schroefdraad. Als dit werkelijk zo zou zijn zou je ook op deze manier een element erbij kunnen schroeven zodat je meer opbrengst heb.
Prettige dagen, gr. Johan

Een reactie posten