maandag 14 december 2009

Eindelijk regen

WeersverwachtingWe waren gisteravond aan het eind van de middag klaar met het kortknippen van al het kleine hout en het opstoken ervan. Omdat alles al behoorlijk droog was ging dat als een speer. Vervolgens begon het gisteravond te regenen en het regende de hele nacht door. De temperatuur daalde naar 5 graden en vanochtend stak de wind wat op. Wij zouden zeggen: "Het lijkt wel herfst". De verwachting voor vandaag is dat er nog meer regen gaat vallen, en dat is goed. De natuur vindt het heerlijk, er zullen allerlei planten nu in een groeispurt komen. Volgens de weersverwachting is het morgen waarschijnlijk al weer afgelopen met de buien maar zal de temperatuur wat gaan dalen. Eerst zien, dan geloven.
Onze regenmeter is nog steeds weg voor reparatie/garantie, dus ons weerstation geeft altijd 0 mm door.Agenda: Even op de lokale markt kijken en dan via het postkantoor naar de Ikea in Murcia. Daar gaan we met de moeder van Joke shoppen, ook het winkelcentrum ertegenover zal bezocht worden. Tsja, als het regent moet je toch iets binnen doen.1 opmerking:

JaWi zei

Hoi hoi,
We hebben hier ondertussen ook 'crispy' weer; 's morgens een laagje rijp en voor sommige mensen autoruitkrapvertragingstijd.. (volgens weerman Ed Aldus).
De verwachting is dat er in de loop van de week sneeuw kan vallen; we kijken er al naar uit.
Jullie zullen ondertussen de cv ook hebben getest? Doet hij het goed??
Het valt ons op, dat er vaak bij regenkans onder de 20 % wordt aangegeven 0 mm, maar dat kan zomaar anders uitpakken.
In elk geval komt het mooi uit, dat de natuur nu de regen geeft. Goed voor het bos!
Groetjes van Jaap en Willy

Een reactie posten