Gisteren hebben we de resterende drie bomen met de hand min-of-meer ontdaan van hun amandelen. Min-of-meer, omdat we alleen die takken gedaan hebben waar we zonder trap bijkonden. Na ruim 3 uur plukken en nog eens 1,5 uur pellen hebben we er nog een kleine capazo met amandelen bij. Er zitten dus best veel amandelen aan de bomen, maar het met de hand verwerken van dit natuurproduct is een heidense klus.
Agenda: Als spijtoptant gaan we vandaag nog een paar muren een andere kleur geven (iets teveel geel), ook willen we langs de lokale coöperativa om te kijken of we (een deel van) onze amandelen kunnen verkopen.
1 opmerking:
Amandelen pluk je niet, die rááp je. Je spreidt een net uit onder de boom en met een lange bamboe stok tik je de amandelen eruit. Net bij elkaar halen (dat gaat alleen makkelijk als er geen onkruid onder de boom staat)en je kiepert je oogst zo in de capazo. Met Kerst komen we kerstkrans en kerststol met amandelspijs uit eigen tuin proeven bij jullie! Groetjes!
Een reactie posten