zondag 26 juli 2009

How To: Elektra in het hok?

DekorstewegvananaarbVanaf het huis is in de verte onze poort te zien, net links ervan is een put met de elektra-aansluiting. Ik had eerst nog de hoop/verwachting dat de kabels naar de poort onder de oprijlaan zouden liggen, maar bij nader onderzoek lijkt het erop dat destijds gekozen is voor de korste weg met de minste kabellengte, (koper is duurder dan bomen?), dus dwars door de boomgaard. Op de foto is de rechte lijn van de put bij het huis naar de poort te zien, en precies op die lijn zijn ook een paar bomen verdwenen uit de boomgaard, hoe zou dat nu komen.......



Op zich geen probleem, er moet nu dus nog een kabel van circa 36 meter lang ingegraven worden vanaf de poort naar het werkhok. Dus als ik vandaag begin, is dat zo'n 2 meter graven per dag en dan zijn we klaar als we weer teruggaan?! Met overdag een gemiddelde temperatuur van 35 graden in de schaduw kan dat graven wel eens tegen gaan vallen, dus gaan we morgen op zoek naar een handigerd met een graafmachientje.



HoedekabelslopenDe rode lijn geeft de bestaande kabels (elektrische poort, verlichting, deuropener / telefoon), naar de poort aan. De groene lijn is de kabel die nog gelegd moet worden naar het werkhok.



Agenda voor morgen: Naar de markt in het dorp om fruit te kopen, en vóór 10 uur zelf een stukje testgraven, daarna waarschijnlijk snel op zoek naar een graafmachine met bestuurder.



2 opmerkingen:

JaWi zei

Met deze hitte zal een graafmachine dat zeker snel klaren voor jullie..
Soms zit het even tegen, maar het komt toch goed??
Succes met de kabelactie!!

Edwin zei

Dieper dan 20 centimeter is niet nodig in Spanje. Dus dat scheelt.

Een reactie posten