vrijdag 4 juli 2008

Internet is overal??? Nee dus!!

De mythe dat Internet nu overal is zullen wij eens even fijntjes om zeep helpen.Internet is overal, behalve in Saifores en omgeving.
In El VEndrell, een grotere plaats vlak bij Saifores zijn -volgens de kaartjes die in het huis liggen tenminste twee internet cafe's, die toen we ze opzochten beide al op de fles waren.
We hebben een derde cafe gevonden, vooral niet duur, maar erg onhandig, harde, lage stoelen, en hoge tafels waardoor je dus inderdaad RSI krijgt van de computer... Oh ja, ze gingen ook om 22:00 uur dicht.Nu zitten we bij de McDonalds, waar je bij iedere bestelling 30 minuten Internet gebruik krijgt. WiFi, lekker snel, werkt echt prima, maar alleen het personeel zegt eerst dat het niet werkt, en doet vervolgens moeilijk om je zo'n kaartje met de code te geven, kortom ook niet optimaal.Er is nog een alternatief: op de Rambla in El Vendrell waart een niet beveiligd, open netwerk rond.
We hebben dus al even met de laptop op een bankje gezeten, maar de 4 uur werken op de batterij die in de brochure staat blijkt in de praktijk na 1:30 het leven er al uit te zijn.Als we daar nu een terrasje kunnen vinden waar ik ook een beetje stroom mag lenen is het helemaal goed.
Dat gaan we in ieder geval proberen.
Ook zullen we de logjes van te voren gaan maken, inclusief foto's. Die zetten we dan op een memory-stick zodat we redelijk snel onze bevindingen kunnen melden.Nu wat algemene info:Het weer:
het is de afgelopen twee weken eigenlijk steeds boven de 30 graden geweest, op een avond heeft het geregend en toen is er 24 mm gevallen. (voor Edwin)Feesten:
In de drie weken die we er nu zijn maken we ons nu op voor het derde feest, het Fiesta Major, dit is vrijdag en zaterdag. (Vuurwerk, dansen, muziek, drank, etc.)
De eerste keer was Sant Joan, een heilige waarvan ze de naamdag vieren. Doen ze al eeuwen, dus waarom zouden ze er mee op houden?
De tweede keer was de gezamelijk maaltijd met het hele dorp, eten en drank was voorzien, inclusief Cava en sterke drank.
We zien we wat er tijdens het Fiesta Major gaat gebeuren.2 opmerkingen:

Cokky zei

probeer het eens bij de openbare bibliotheek in El Vendrell, Ze gaan geloof ik pas om een uur of 5 open en ik heb geen idee hoe druk het is maar in vakantietijd valt het misschien mee. Daniel en Leonne gingen geloof ik altijd naar een internetcafé in San Salvador. Ze hebben ons verteld dat in een computerwinkel in Llorenc ook internet zou moeten zijn maar dat hebben wij nooit kunnen vinden. Soms zijn er publieksterminals in gemeentehuizen of in de casa cultural. Succes en de groeten aan Dirk!

JaWi zei

Hi Joke en Leo,
Kijk, dat is mooi, maar schijnt ook wel eens tricky te zijn??? Maar jij zorgt natuurlijk wel voor een goede firewall/beveiliging..
Wij zijn een aantal dagen thuis (in elk geval t/m woensdagavond, wellicht t/m donderdagavond), dus misschien hebben we ook telefonisch contact dankzij Ufonie??
Leuke foto's trouwens, een feestje is altijd leuk voor de sociale contacten.
Hebben jullie al veel klussen gedaan en moeten er nog vee"?
Hoe verloopt de dagelijkse gang van zaken zo'n beetje?
Is er veel werk aan het verwelkomen en na vertrek van de gasten??
We horen of lezen het graag.
Hartelijke groetjes uit een nu wat regenachtig Rotterdam.

Een reactie posten