vrijdag 11 juli 2008

Op huizenjacht geweest

Na een paar dagen in de buurt van Alicante en Elche rondgetoerd te hebben zijn we nu weer terug in Saifores. Vanaf maandag tot en met woensdag zijn we op pad geweest. We hebben in die tijd twee gebieden verkend, waarvan het eerste (de vallei bij Ibi, Onil en Castalla) voor ons is afgevallen.
In deze vallei liggen deze drie steden, maar deze zijn te groot om qua sfeer ons het goede gevoel te geven.In het andere gebied (westelijk van Alicante en Elche) zijn we met een Engelse makelaar op pad geweest en hebben we een vijftal huizen bekeken die op papier en de foto's geschikt leken. In de praktijk viel dit behoorlijk tegen.
Een voorbeeld van iets wat tegenviel?Hondon1 Een op de foto leuk huis wat staat op ruim 15000 m2 grond, echter.....Dit was een strook van 33 meter breed bij 470 meter lang!! Zover je kijken kon hoorde erbij.....
Maar omdat we nog niet recht genoeg slaan met golfen is dit dus afgevallen. ;-)Op ieder huis van de vijf was wel iets aan te merken, waardoor dit vooral een leerzame en nuttige ervaring is geweest.Op de terugweg woensdag zijn we bij Edwin en Cokky langs geweest die erg benieuwd waren naar onze ervaringen in Saifores en de huizenjacht. Edwin was "even" weg om te fietsen met Raymon, Col de Rates, 1000 meter hoog) maar Raymon wist -bijna boven- in één keer beide banden lek te rijden. Cokky ging dus direct als bezemwagen op pad om de mannen op te halen. Toen we weer compleet waren bleek Cokky al een geweldig lekkere lunch voorbereid te hebben die we onder het genot van een glaasje genuttigd hebben.Vanuit Xaló was het toch nog ruim 4 uur sturen om weer in Saifores te komen, we waren in ieder geval ruim op tijd om uitgebreid afscheid van Dirk en Annelies te nemen. Die zijn vanochtend vroeg weer door Leo op het vliegveld afgeleverd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten