woensdag 25 juni 2008

NIE nummer is binnen!

Het NIE nummer is ons!
We hebben de Spaanse bureacratie overwonnen, en er waren slechts drie bezoeken aan Tarragona voor nodig, met in totaal zo´n 4,5 uur wachttijd. De politieman Toni, die bij de deur alles in goede banen leidt, is nu bijna onze vriend.  Met een glimlach, maar vastberaden deelt hij de nummers uit en ziet hij toe op de volgorde.We kunnen ons nu volledig gaan richten op het beheer (en onderhoud?) van het huis in Saifores.
Er zijn al veel kleine klusjes uitgevoerd (klemmende deuren/laden, het slot van de voordeur wat niet goed werkte, de wateraansluitingen en afvoer voor de tweede keuken, televisie zenders afgesteld, planken in kasten, roetjes in kasten, etc. etc.)Afgelopen maandag zijn we door de burgemeester uitgenodigd om samen met de bewoners van het dorp Sant Juan te komen vieren. Ze vieren het op maandag, maar de dag zelf is op dinsdag, en dan is alles dicht. Een hapje moesten we zelf meenemen, maar voor de drank -inclusief Cava!- werd gezorgd. Het begon om 10 uur en duurde tot kwart voor elf, vervolgens ging iedereen aan de slag met het afsteken van vuurwerk, wat gewoon doorging tot ruim na twaalven, het was toch lekker weer.    Het heeft wel wat, het lijkt op oud-en-nieuw, maar je zit in een shirtje buiten aan de cava bij 22-24 graden.Joke is ondertussen geheel ingewijd in alle linnenvoorraad, serviezen, ornamenten ter versiering en de kasten waarin dit alles in opgeborgen. De eerste gasten zijn ondertussen weer naar huis en zaterdag en zondag komen de volgende gasten weer.Het grote gemis is GEEN internet! Zelfs Joke geeft nu volmondig toe dat het toch wel erg handig is, bijna zo gewoon als water en licht. Uiteraard hebben we altijd nog de mobiele telefoon.
We zullen proberen om zo´n twee keer per week het log bij te werken, maar het kan wel eens een keer anders lopen.Agenda voor de rest van de dag:
schroeven kopen,
met Annelies een kraan kopen,
een abonnement voor het zwembad in Llorenç (+/- 1,5 km verderop) zien te bemachtigen.Zoals jullie zien, het is een drukke dag vandaag.4 opmerkingen:

Cokky zei

Twee keer per week is een beetje weinig, maar we zullen het ermee moeten doen. We willen wel uitgebreide verhalen en foto´s erbij, alstjeblieft!! Gewoon op je laptop voorbereiden en met de USB-stick naar het internetcafé. Doe de groeten aan Annelies en vraag haar emailadres voor ons, svp. Hebben jullie de omgeving al verkend? Al een dagje Barcelona gedaan? Veel plezier verder!

Ingen zei

Ola chicos
Nou, nou, dat zijn weer ervaringen waar we ons hier in NL bijna niets meer bij kunnen voorstellen. Fijn dat het NIE nummer gelukt is en een politieagent als vriend (in den vreemde), nooit weg toch!
Nou, hier mis je niets. Verleden week waren de files weer kilo kilo kilo meters lang en vandaag is er op Schiphol een check of alle kinderen die nu in het vliegtuig stappen met pa en ma wel toestemming hebben om eerder op vakantie te gaan. Ja, je moet toch wat als leerplichtambtenaar .....
Geniet er weer van en inderdaad, Cocky zegt het al 2 x per week wel wat mager om van jullie avonturen in Saifores te horen. Beetje vaker mag :-)
Hasta la vista
Her+Ing

JaWi zei

Zo te zien ook bureaucratie in Spanje...
Ja ja, als je denkt zonder internet te kunnen (dacht ik ook een tijdje op de camping...), dan ben je ook behoorlijk afgesloten. Maar dat betekent, dat je wel vaker op pad gaat richting internet-café (of McDonalds).
Wij dachten dat jullie ondertussen al in de 30 graden zouden zitten; hier ook zo'n 22 graden, maar dinsdag en woensdag richting 27 - 30 graden! Dat wordt puffen, maar er komt gelijk onweer achteraan.
Leuk dat er zoveel te klussen valt en zo'n feestje is natuurlijk leuk.
Voor ons dan even niet de tweede laklaag, want te warm en dan weer te nat. Maar misschien rest van de week? We gaan ook gewoon door.
We sluiten ons aan bij de mensen, die foto's verwachten.....
Dag dag, we lezen graag verdere verhalen!

Jermain zei

Lijkt me juist heerlijk om unplugged te leven. Goed om te horen dat alles vorm begint te krijgen. Het was afgelopen zondag wel gezellig in het land van de europees kampioen denk ik. Jullie zijn gister zeker niet naar Madrid geweest om daar op de woonboten te staan ;) ?
gr,
Jermain

Een reactie posten