zaterdag 19 juli 2008

Het huis, deel twee in de serie....... De tuin

Zoals beloofd hier deel twee in de serie over het huis.Bij een beetje huis hoort natuurlijk een beetje tuin.
Het huis heeft circa 2000 m2 tuin, welke geheel ommuurd is en daarmee een bijzondere, rustige omgeving is. Hier kun je een boek lezen, of een beetje tafeltennissen, of geToegang_tot_de_tuinwoon een beetje hangen.Zo'n tuin moet -gezien het klimaat hier- wel twee keer per dag gesproeid worden, en ook het gras moet zo nu en dan gemaaid worden.De toegang tot de tuin, en daarmee tot het huis, wordt verkregen door een heuse poort met bijpassende deur. Ruim genoeg om met een auto door te rijden, dus authentiek zwaar hout met smeedwerk.In_de_tuin_naar_de_voordeurIn de tuin bevinden zich diverse bomen zoals palmen, vijgen, etc. De ons onbekende loofboomsoort laat per dag zoveel blaadjes vallen dat minimaal een keer per dag deze bijelkaar geharkt moeten worden.Een_zitje_in_de_tuinNa gedane arbeid is het goed rusten onder een van de parasols of zitjes in de tuin.1 opmerking:

ingen zei

ola espaƱa
Zeker wel lekker warm en weinig wind binnen die ommuurde tuin? Maar dat huis (meer een vesting) heeft dat naast de toren (zonder de kogelgaten) en de nogal uit de kluiten gewassen toegangsdeur (met ijzerwerken) ook nog 'kerkers'? iets voor deel 3 ? En hoe zit het met de uitzichten vanuit de toren en vanaf de muren ???
Over dat lekker warm, nou, dat zouden wij hier ook wel willen hoor. Vandaag maandag is het maar krap 15 graden, windkracht 6, zo nu en dan 7 en het valt weer met bakken uit de lucht. Ik hoor net dat in Voorschoten het de natste plek is van NL dus we boffen weer echt :-(. Maar vanaf morgen gaat het beter worden en vrijdag verwachten ze misschien wel 30 graden! eerst maar eens zien, dan .......
hasta la vista
her+ing

Een reactie posten