vrijdag 9 september 2011

Sukkels

Ik heb al eerder gezegd dat ik weinig vertrouwen meer heb in een goede afloop van de migratie bij Web-log.nl waar ons oude weblog ooit was gehuisvest.  Nadat op 22 augustus de migratie zou beginnen liggen sindsdien alle ruim 390.000 weblogs plat. 

Nu, ruim twee weken later is er nog steeds geen zicht op een einddatum van deze dramatische migratie.  In andere berichtgeving wordt gemeld dat de bij de oude logs behorende foto's pas NA het weer beschikbaar komen van de weblogs apart moeten worden ingelezen en dat ook weer (erg) lang gaat duren.

Voor de goede orde: Web-log.nl wist sinds oktober 2010 dat ze deze migratie moesten gaan doen en ze zijn pas op 22 augustus 2011 begonnen! 9 maanden voorbereiding heeft niets geholpen omdat ze het helemaal verkeerd gedaan hebben.
Hieronder het bericht van afgelopen middag:

Update 9 september

  Coen plaatst dit op Sep-09 15:51 


Op dit moment zijn er 160.000 blogs ‘klaar gezet’. Dat wil zeggen dat ze zijn gemigreerd naar de nieuwe omgeving, maar dat ze nog niet live staan. De blogs gaan pas live wanneer alle 390.000 blogs zijn gemigreerd naar de nieuwe omgeving.

Waarom staan die 160.000 blogs niet live?

Op het moment dat we nu al een aantal blogs live zetten, gaan bloggers uiteraard content toevoegen. Op die manier wordt er servercapaciteit in beslag genomen. En die servercapaciteit hebben we nou net heel hard nodig voor het live zetten van alle blogs. Vandaar dat we alle blogs in één keer live zetten.

Geen concrete datum
Vanwege de onverwachte situaties en het feit dat we vrijwel elk blog met de hand moeten controleren, kunnen we niet exact aangeven wanneer jouw blog live staat. Wij zouden graag willen dat het anders was en dat we jullie een concrete datum konden melden.  Door zorgvuldig alle blogs te controleren en ze in één keer live te zetten, zorgen we ervoor dat de blogs goed overkomen.

De volgende update ontvangen jullie maandag 12  september om 12:00  uur.
Groet,
Coen

2 opmerkingen:

fotolog albertymara zei

Sukkels in het kwadraat zijn ze bij weblog.
We balen als een stekker, want 6 jaar en 8 maanden archief van onze weblog kunnen wij niet bereiken.

In ieder geval blij dat we de overstap hebben gemaakt naar Blogspot, net zoals jullie. Wij denken weblog te gaan gebruiken als archief en langzaam aan de belangrijkste oude logs te gaan plaatsen op blogspot. Hoe denk jij daarover Leo?

Aart zei

tistetriestvoorwoorden, wat een amateurs!!! Blij met de overstap ?!

Een reactie posten