maandag 12 september 2011

Ford versus VolkswagenVorig jaar is bij een beurt in de wasstraat bij het benzinestation in Hondón de las Frailes de achterruiterwisser stuk gegaan. Het kapje wat over het spuitmondje van de ruitensproeier was eraf gebroken waardoor ook het spuitmondje zelf verdwenen was.

Destijds heb ik dit tijdelijk gerepareerd door een dopmoer te verbouwen tot spuitmondje, maar echt mooi was deze oplossing niet. Overigens is het ons opgevallen dat er wel heel veel Touran's rondrijden waarbij dit kapje ontbreekt. 

Wij hebben ondertussen gezien dat bij alle Touran's de hele achter-ruitenwisser tegenwoordig van kunststof is en het kapje er maar met twee haakjes op zit. Dit is dus gewoon een slechtere constructie dan vroeger bijvoorbeeld bij de Golf het geval was.

Daarom zijn we vandaag naar een sloop bij Aspe gereden om te kijken of we daar aan een vervangend exemplaar konden komen. We hadden al gezien dat veel van de Seat maar ook de Golf ruitenwissers identiek waren, dus hadden we goede hoop. Echter, het mocht niet zo zijn, geen Seat's of Golfjes op voorraad.

Een echte verrassing was dat de man op de sloop vrijwel direct naar een Ford Galaxy (wel veel Fordjes op de sloop....)  liep om daar de ruitenwisser af te schroeven. Nu kon ik op een afstand al zien dat ze wel heel erg op elkaar leken, maar toen ik dichterbij kwam zag ik dat de hele ruitenwisser, inclusief ruitenwissermotor door het Volkswagen - Audi concern gefabriceerd wordt.

Saillant detail: de ruitenwisser zoals die op de Ford gemonteerd zat is nog wel van metaal en dus een stuk sterker.

Agenda voor morgen: Naar de ITV!   Via het web hebben we al van te voren een afspraak op een tijdstip naar keuze kunnen maken. (een zogenaamde Cita Previa)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten