zaterdag 3 september 2011

Even wegGisteren  -dus vrijdagochtend- zijn we vertrokken om een paar dagen in Zuid-Portugal door te brengen met de zus en zwager van Joke.
Het is ongeveer 777,7 km rijden bij ons vandaan, maar door ons vertrouwde schema van 1,5 uur rijden en dan wisselen toe te passen is dat een afstand die met zijn tweeën rijdend goed te doen is.

Vandaag zijn we een beetje de toerist gaan uithangen en hebben we een mooi kerkje in Almancin bezocht en hebben we wat gegeten in Alte.
De dame die de kaartjes verkocht in de kerk was duidelijk afgericht om lastige toeristen hun plaats te wijzen. Er mocht namelijk niet gefotografeerd worden wat ik dus toch deed. Direct na de eerste klik stond ze al in de kerk om te vertellen dat de beelden van de bewakingscamera´s direct doorgestuurd werden naar de politie, iets wat wij duidelijk niet geloofden.

In ieder geval zullen we haar niet snel vergeten. Ook het eten niet, want dat was wel echt lekker. Buiten op een terrasje in Alte hebben we smakelijk gegeten met een prima wijntje erbij.

´s Middags weer terug hebben we de Spaanse gewoonte van Siësta ook in Portugal toegepast.

1 opmerking:

Monique zei

Leuk om wat van jullie te horen. Ha, ik zie het bijna voor me, Leo de onverstoorbare in de kerk met de strenge dame :-)

Een reactie posten