zondag 3 januari 2010

Hier doen we het voor

Doorgaandeweglangsonsdorp_3Dit is wat we zagen toen we terugkwamen van de markt in Algueña. Dit is de doorgaande weg langs ons dorp op zondagmiddag, zo'n beetje te vergelijken met een provinciale weg in Nederland. Wat zijn de verschillen? Het uitzicht, de rust, de temperatuur en de heldere, schone lucht. Vannacht was het fris, het koelde af naar 2 graden, maar nu is de temperatuur al weer gestegen naar 16 graden. Wat doen we de rest van de dag? Zowel Joke als ik zijn bezig in een spannend boek, dus dat is duidelijk. Zometeen eerst een bakkie, later vanmiddag vast wel een zondagmiddagdrankje.3 opmerkingen:

M.J. van den Broek zei

"Hier doen we het voor". Wat ik zie is vooral veel leegte. Wat mij de grootste uitdaging lijkt in de herfst van het leven (als je stopt met werken begint de herfst) is een zinvolle invulling van het bestaan zodat de leegte tot het landschap beperkt blijft. Ik volg een aantal weblogs, maar een bevredigende oplossing van dat probleem heb ik daar nog niet gevonden.

LILIAN WILLEMS zei

Hoi Joke en Leo,
vandaag weer eens al jullie verhalen terug gelezen,.
leuk om mee te kunnen kijken in jullie leventje aldaar,
hier alles ok,
ZIEN WE JULLIE NOG OP DE NIEUWJAARSRECEPTIE????
GR LILIAN,GERARD EN KIDS

Frans v.Vliet zei

Kom toevallig op jullie web terecht.Heb zelf begin 2007 een huis in La Romana gekocht.Woon er niet permanent maar probeer er wel zoveel mogelijk te zijn.Ga soms ook naar het marktje in Alquena op zondagmorgen.Leuk jullie verhaal zo te lezen daar ik er veel van herken.Zit zelf ook veel te klussen daar en ben nu bezig met zonnecollectoren.
Gr.Frans

Een reactie posten