woensdag 27 januari 2010

Anticlimax

VoorzelfverzekerdemannenHebben we gisteren in een paar uur zorgvuldig alle documenten om onze Residencia aan te vragen voorbereid, vandaag zijn we naar het Oficina de los Extranjeros in Murcia gegaan om onze aanvraag in gang te zetten. Gelukkig had Joke op de website waar we het adres opgezocht hebben gelezen dat de dienst in november vorig jaar verhuisd is naar een ander pand. Toen we Murcia binnen kwamen rijden zagen we direct al waar we naar toe moesten, alleen was dat niet het adres wat op de website stond....



Er stond een kleine rij mensen al voor de deur, het kantoor zou om 9 uur open gaan. Toen we anderhalf jaar geleden ons NIE-nummer gingen aanvragen stonden er veel meer mensen te wachten, ook moesten we toen drie keer terug voordat alles netjes geregeld was. Hier ging stipt om 9 uur ging de deur op en konden we naar binnen. We waren al snel aan de beurt, de man achter de balie sprak zelfs een beetje Nederlands. Hij wist ons te vertellen dat we in de verkeerde rij stonden, om de hoek was nóg een deur en bij die rij moesten we zijn. We hebben hem bedankt voor de uitleg en zijn vervolgens opnieuw in de tweede rij gaan staan, hier stonden maar een paar mensen, we waren dus weer snel aan de beurt. Het formulier hadden we blijkbaar niet goed ingevuld, maar we konden daar aan tafel er nog een invullen, dat was aardig. Nadat de papieren compleet waren kregen we er een stempel op en konden we naar een bank om de leges à € 10,- per persoon te gaan voldoen. Er was een bank dicht in de buurt, dus dat was zo gedaan. Bij terugkomst mochten we gelijk naar binnen naar een tweede loket, blijkbaar hoef je maar één keer in de rij te staan. Bij het tweede loket werd direct na het overhandigen van onze papieren het "Certificado de Registro de Ciudadano de la Union" gemaakt, gestempeld en aan ons overhandigd. Het zo veel besproken groene A4-tje was nu van ons en is vijf jaar geldig.



Alles bij elkaar heeft het 5 kwartier geduurd, onze voorbereidingen gisteren duurden ruim twee uur.......



Omdat we ineens lekker veel tijd over hadden zijn we via winkelcentrum Thader teruggegaan. We hebben daar een kopje koffie gedronken en wat boodschappen gedaan. Het hele winkelcentrum is stijlvol ingericht, zelfs aan de toiletten is veel aandacht geschonken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten