dinsdag 31 maart 2009

Inpakken en wegwezen

Ingepakt



Nadat vrijdag de belangrijkste papieren er ineens waren lijken zaken nu in een stroomversnelling te komen. Morgen vliegen we naar Alicante, en op woensdag hebben we een eerste afspraak met de notaris van de Engelse familie en de makelaar. Ook onze Gestor Ingeborg zal erbij zijn om ons te assisteren. Het is de bedoeling dat die middag de afspraak voor de overdracht met de notaris gemaakt zal worden.



Het inpakken was deze keer wel behoorlijk anders dan anders; we gaan nu immers niet op vakantie, maar het is een kruising tussen verhuizen per vliegtuig en gaan kamperen. Met een beetje geluk zitten we binnen twee weken in ons eigen huis, maar zonder spullen. We proberen nu dus een soort basispakket mee te nemen, zodat we geen dingen die we toch al hebben hoeven te kopen. Immers, zodra we echt gaan verhuizen heb je dat allemaal dubbel. Het viel niet mee om alles wat we mee willen nemen in de koffers te krijgen zonder al te veel over het maximum gewicht heen te gaan. Nadat alles ingepakt was waren ze toch te zwaar en hebben we er nog wat spulletjes uit moeten halen, maar nu staat dan toch alles netjes klaar.



3 opmerkingen:

Erik zei

Mag ik 1 opmerking maken? Dat jullie nu de cedula hebben wil dat nog niet zeggen dat de woning legaal is.
Een woning is legaal als er een bouwvergunning voor is afgegeven. Als dit niet gebeurd is in het verleden kan dat bij een woning ouder dan 5 jaar achteraf gebeuren. Maar dat gaat kosten hoor! Reken op 75 euro per vierkante meter (architectkosten), plus dat de gemeente ook 2 a 3 % van dat bedrag rekend.
Groeten uit Millena, Erik

Hilde zei

Een goede reis gewenst, en mucha suerte in jullie nieuwe casa!

Cokky zei

Vanaf vrijdag gaat de zon weer schijnen hier. Goede reis en tot gauw!

Een reactie posten