donderdag 12 maart 2009

Gaat het dan toch nog gebeuren?

Contract_2Niets is zeker in dit leven, dat wisten we al. Maar vandaag lijken er toch een paar stappen gezet te gaan worden inzake de beoogde koop van het huis in Spanje.We zijn overeengekomen dat wanneer het belangrijkste document, de woonbaarheidsverklaring, of Cédula, vóór het eind van deze maand beschikbaar is, we in principe het huis kopen. We hebben dan een soort van borgsom ingebouwd die we achterhouden in afwachting van de andere documenten. De notaris van de verkopers die dit document bij de gemeente moet regelen is er (vrij) zeker van dat gaat lukken. Als dit eerste document er is, zijn de andere een kwestie van tijd. Nu hebben we al het nodige gehoord en meegemaakt met Spaanse bureacratie, dus wij hebben nog wel onze twijfels.Aan de andere kant, als deze man, die deze gemeente goed kent, zo vol vertrouwen is, kan het ook gewoon een keer goed gaan. Om dit allemaal netjes en in goede banen te leiden moest er dus wel een overeenkomst opgesteld worden, en dat valt niet mee.  Zowel in het Spaans als in het Engels moet het kloppen. Iedere versie moet eerst langs de Spaanse notaris, de huidige eigenaar in Engeland en langs onze gestor en ook nog langs ons. We zijn nu aan de vierde versie van dit stuk, en dit lijkt hem te gaan worden. Tenminste, dat zou mooi zijn, want er zijn een paar aardige voorwaarden in opgenomen.

Het zou dus niet verkeerd zijn als het gaat zoals het nu beschreven is. In dat geval zijn we dus aan het eind van de maand in Spanje. Aan de andere kant zou het sneu zijn: al dat werk in een contract wat zichzelf ongeldig verklaart als de beoogde woonbaarheidsverklaring er niet voor het eind van deze maand is. Dat is namelijk wel één van de clausules die is opgenomen.1 opmerking:

Cokky zei

We wachten het in spanning af, zo te zien houden jullie de regie in ieder geval goed in eigen handen. Even een opmerking over de gegevens van je weerstation: die windroos komt op mijn scherm een beetje over je logtekst heen!

Een reactie posten