woensdag 15 oktober 2008

Op zoek naar een nieuw huis

Vandaag zijn we op pad geweest met (weer) een Engelse makelaar, Bob genaamd.Bob had op basis van onze eerste criteria een selectie van ca. 10 huizen gemaakt waaruit wij er vervolgens 4 hebben geselecteerd om te bezoeken. Het ging in dit geval om 2 bestaande (en bewoonde) woningen, en twee nieuwbouw woningen.

Om kort te gaan, de nieuwbouw woningen waren niks. Die waren door een projectontwikkelaar tegen een berghelling geplakt op een plek waar je zonder berggeit-genen nooit kan komen. Het viel mee, een aardige 4-wheeldrive lukte het ook.

Maar ons idee om in een huis te wonen waarvandaan je ook met de fiets weg zou kunnen komen zal daar niet gaan lukken.De andere twee huizen waren een stuk leuker, één zelfs wel behoorlijk leuk. Dat laatste had overigens wel één ding tegen, en is vooralsnog de prijs.Wat hebben we geleerd vandaag:We willen geen huis op een helling, we willen wel uitzicht.

Hoewel het voor de hand ligt dat je vanaf een hoger gelegen helling meer uitzicht hebt, vinden wij dat juist niet beter!  Vanuit het dal omhoog zie je namelijk de bergen, maar heb je geen zicht  op (dus last van) de omliggende huizen.  Vanaf een helling omlaag bezien, zie je de bergen, maar ook nog eens alle huizen, en dan lijkt het ineens erg vol.Verder blijken alle grondstukken best wel ruim, maar staat een huis -vrijwel altijd- in een hoek of aan de rand van een plot. Daardoor staat ondanks alle ruimte, een huis toch ineens erg dicht (relatief gezien) bij de buren....Huis_engelsmanOm dit huis te tonen in Google Earth de volgende gegevens knippen en plakken in "vliegen naar":N 38°19'21.18", W 0°52'21.95"Zaterdag hebben we een afspraak met een tweede makelaar, wordt vervolgd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten