dinsdag 22 maart 2011

Wie is de mol?

Een minder charmante pose Gisteren en vandaag ben ik hard aan het werk geweest bij een Engelsman hier in de buurt.

Zij wilden elektra in hun nieuwe tuinhuis en dat zou ik voor ze gaan maken.

Wat behoorlijk tegenviel was de voedingskabel onder het stoepje door brengen. De vorige keer bij onszelf ging dat best aardig, toen betrof het onze regenpijpen. Je zou dus denken dat één enkel grondkabeltje dan minstens zo vlot zou moeten gaan.

Nee dus. Er zaten een paar enorme stenen in de weg en ook het beton van het stoepje was tussen de keien gezakt waardoor het allemeel veel langer geduurd heeft. Met het geduld van een TIbetaanse monnik heb ik vandaag het gat gegraven, morgen gaat de kabel erdoor.

5 opmerkingen:

JaWi zei

Deze zonverwarmde ww-boiler hadden wij op xe9xe9n adres ook tijdens onze rondreis in Madagascar! Bij elk huisje was er eentje. Het was een zeer degelijk aangelegd park en alles werkte ook perfect. Het had dan ook een Duitse eigenaar..

Groet, Jaap & Willy

Johan zei

Ik had al gedacht dat dit een volgend project zou worden (zie reactie van 15 augustus)

Gr. Johan

Edwin zei

Ik zou maar voor worteldoek kiezen, zelfs veel Spanjaarden durven het hier niet te gebruiken:

Paraquat is zeer toxisch, blootstelling eraan kan zeer ernstige, onomkeerbare gevolgen hebben, tot de dood toe, waarbij de dood dagen of weken na blootstelling optreedt.

* Bij inademing: mogelijke effecten zijn ernstige irritatie van neus, keel en ademhalingswegen, bloedneus; bij herhaalde en/of langdurige blootstelling: hoesten, loopneus, brochitis, longoedeem en verminderde longfunctie. De grenswaarde voor blootstelling (inadembare fractie) is 0,1 mg/m3 (tijdgewogen gemiddelde voor een periode van 8 uur).

* Bij huidcontact: ontsteking en in zware gevallen blaren. Beschadiging van de nagels (in zware gevallen doorbreken en verlies van nagels).

* Bij oogcontact: ernstig tot zeer ernstig irriterend. Kan permanente oogschade veroorzaken als de ogen niet direct worden gespoeld.

* Bij inslikken: Directe effecten zijn doorgaans braken, buikpijn, ontsteking aan mond, keel en slokdarm. Inslikken van paraquat kan binnen 48 uur de dood veroorzaken, of na 1 tot 3 weken door verlate, voortschrijdende fibrose van de longen.

Monique zei

Niet doen dan Leo! Ik ken de gevolgen van toxische vergiftiging maar al te goed ....

Leo en Joke zei

Van alle kanten stromen de reacties op dit wel erg foute spul binnen, ik geloof dat we het maar eens niet moeten gaan gebruiken...

De Engelsman waar ik dit gezien heb wist te vertellen dat -toen hij vroeger bij de RAF werkte- het daar gebruikt werd om de start- en landingsbanen vrij van begroeiing te houden.
Ook werden er allerlei speciale maatregelen genomen om blootstelling te voorkomen.

Een reactie posten