zaterdag 5 maart 2011

Carnaval

De carnavalsoptocht

Van één van onze Spaanse kennissen in het dorp kregen we een leuk bericht, zij seinde ons vorige week al in: deze zaterdag zou de Carnavalsoptocht zijn.

Rond 5 uur togen wij dus richting Bar Javi's om daar het hele gebeuren af te wachten. Vóór die tijd zijn we nog even bij Albert en Monique langs gegaan om daar een pakje af te geven, hun visite gaat dat voor ons in NL op de post doen.

Veel in Spanje is goed geregeld en vaak ook een stuk voordeliger, maar het verzenden van een pakketje naar het buitenland is fors aan de prijs. Zowel de Correos als de verschillende pakketdiensten rekenen flinke tarieven.

Aangekomen in de Bar hebben in gezelschap van diverse mensen die we ondertussen kennen de optocht afgewacht. De foto's hieronder geven een impressie van het gigantische gebeuren, er waren wel 20 deelnemers......
Niet groot, maar het was toch heel leuk. De autochtone bewoners zijn het met ons eens: de volgende keer moeten ze het gewoon in augustus vieren, dan is het tenminste lekker weer.

Niet alleen de jeugd doet mee Maar de volwassenen ook

Rare buitenlanders Knappe vent, niet

 

7 opmerkingen:

Cokky zei

Het duurt wel lang voordat ze terugkomt.....

Anne zei

Toch goed gedaan !! Bravo, hoera.....
Mis je Joke nog niet? Wat is ze al lang weg.

JaWi zei

Jaha, daar komt nog heel wat bij kijken... ;-)
Is de droogmolen nooit meer omgewaaid??
Willy

Joke zei

Ik zie onkruid!!

Leo zei

@Joke: Ja, meer dan je lief is!!

Monique zei

Waarom doen we volgend jaar niet gewoon mee met een Nederlandse delegatie uit ons dorp? Ik heb nog wel wat leuke ideeën hoor ;-)

Leo en Joke zei

@Monique: Nee, wij zijn van boven de rivieren, daar doen wij dus niet aan mee.

Een reactie posten