dinsdag 10 maart 2009

Erase una vez...

Er was er eens.....      



Zo begonnen vroeger altijd de lieve kindersprookjes, en hoewel ze soms erg spannend waren liepen ze toch goed altijd goed af.  Dat het in deze tijd ook heel anders kan gaan, daar is Joke nu achtergekomen.  Het begon met een onschuldige, maar serieuze poging de door de bliksem getroffen laptop van Edwin en Cokky te reanimeren. Dit was een leerzaam, maar weinig succesvol project. Ik weet ondertussen hoe DELL de beveiliging gebouwd heeft waardoor je alleen maar echte DELL voedingen kunt gebruiken. Heb je een ander merk voeding dan draait de laptop op de langzaamste snelheid, en wordt als niet te versmaden extraatje ook de accu niet geladen. DELL, bedankt! Het weer tot leven wekken was een heilloos karwei, het laadcircuit was defect, de netwerkkaart vertoonde een klein kratertje waar de vonken uit gekomen waren, de voeding zelf was stuk, kortom, echt verloren. Ik heb nog een andere voeding op de kop getikt, maar dat was duidelijk niet genoeg.



Nu zou je denken, als het niet gaat, dan is het ook klaar. Dat is natuurlijk ook zo, maar toch bleef het kriebelen. Toen ik dus op marktplaats.nl een defecte DELL van hetzelfde type zag kon ik het niet laten. We weten nu ook waar Opperdoes ligt, zal ik maar zeggen. Het mocht niet baten, het wilde niet lukken om er van 2 weer 1 werkend te maken. Jammer, maar helaas, het was echt afgelopen.



Maar toch bleef het kriebelen. Wederom bracht marktplaats.nl hoop. Deze keer toog ik op een avond naar Hogeloon, een flink eind Brabant in, en dat tijdens de carnaval!  Ook dit keer kwam ik thuis met een defect exemplaar van een vergelijkbaar type. Dit keer was er wel een kleine victorie. Het was gelukt om er van 3 weer 1 goed werkend te krijgen en één die het al een beetje deed.



Ik hoor iedereen denken, nu zal het toch wel genoeg zijn? WRONG!!
Marktplaats.nl is geweldig, dit keer zijn we koffie wezen drinken in Hengelo, en weer kwamen we thuis met een -uiteraard- defect exemplaar.



Een voorzichtige tussenstand is dat er nu 2 werken, en één min-of-meer. Wat wel jammer is dat het exemplaar wat nog niets doet nog steeds die van Edwin en Cokky is, de Spaanse bliksem is onverbiddelijk.



Zoals gezegd, niet alle sprookjes lopen goed af, maar misschien is ook dit sprookje nog niet ten einde.



Het_begint_met_1 En_toen_waren_er_2 Het_groeit_en_bloeit Het_loopt_echt_uit_de_hand



1 opmerking:

Cokky zei

Jeetje Leo, ik voel me helemaal schuldig dat je zoveel tijd besteed aan mijn Dell!!

Een reactie posten