dinsdag 9 december 2008

Het kan nog even duren....

ArchiefMañana, dat wordt toch altijd gezegd in Spanje?  Nu, dat kan kloppen.  Niet dat er niet gewerkt wordt, maar gewoon omdat niet alles altijd direct gedaan wordt.  We zijn recentelijk geinformeerd over een kleine vertraging rondom de aankoop van de nieuwe woning. 

De Engelse familie, die hun huis graag aan ons wil verkopen, is er achter gekomen dat destijds, toen zijzelf de woning kochten er een "kleinigheidje" vergeten is:Ergens is hun notaris toen niet voldoende oplettend geweest, het blijkt dat het huis nog niet op naam van de Engelse familie staat. 
Dat schijnt wel vaker voor te komen, maar het is een beetje lastig. (understatement!)  Immers, als het op papier niet van jou is kun je het dus ook niet verkopen.  Uiteraard hadden ze hier ook best zelf op kunnen letten, maar ja, achteraf is alles makkelijk.   
   
   Archief2_3Men is nu dus bezig om -vanuit Engeland- dus op afstand via de vorige notaris te kijken of die tenaamstelling alsnog kan plaatsvinden.  Pas als dat geregeld is kan er aan ons verkocht worden.  Het kan dus even zoeken (en dus ook wachten) worden.Pas als deze hobbel door de familie genomen is kan onze Gestor ook verder met het uitzoeken en controleren van alle andere zaken.Het heeft alle schijn van dat het dit jaar niet meer gaat gebeuren.1 opmerking:

Marc Verhelst zei

Rot voor jullie maar ik denk dat het euvel
vlug kan verholpen worden.
De notaris moet de verkoopakte enkel laten registreren,
veronderstel ik. Houd moed !

Een reactie posten