woensdag 17 september 2008

Reizen met de trein, dat is OOOOH zo fijn!!!

We zijn heel ontspannen door Edwin en Cokky naar het vliegveld van Valencia gebracht.
We vertrokken uit Jalón rond 12:00 uur, en waren dus om 13:30 op het vliegveld.
Daar konden we om 14:00 uur inchecken, het geplande vertrek van het toestel was om 15:55.
Uiteindelijk vertrokken we slechts 5 minuten te laat, dus om 16:00.Doordat het toestel wind mee had ofzo kwamen we al om 18:15 aan op Schiphol, en daar begon het feest……Het eerste karretje met bagage was na 15 minuten al op de band, daar zaten onze koffers niet bij…..
Het tweede en derde karretje met bagage uit het toestel duurde vervolgens een klein uur voordat dat op de band verscheen….., daar zaten uiteindelijk onze koffers bij.Zonder verder oponthoud konden we door de douane om ons treinkaartje te kopen.
Dat was gelijk de eerste verassing: konden we in Spanje ruim een uur reizen voor € 6,40 pp (retour), nu was een enkeltje voor zo’n beetje dezelfde afstand € 12,20. Dus bijna 4x zo duur.

Jammer… het was nu 19:13 en de trein zou om 19:14 vertrekken, dat werd dus de volgende trein van 19:44. 
Daar hebben we even op gewacht om met die sneltrein richting Utrecht te gaan.
In de trein werd ons door een vriendelijke conducteur verteld dat we op spoor 18 moesten zijn voor onze aansluiting naar Tiel, deze zou om 20:43 vertrekken; het voorste deel zou doorgaan naar Tiel.Zo gezegd, zo gedaan, we hebben 20 minuten in deze trein zitten wachten, waarna hij netjes op tijd vertrok. We moesten om 21:08 aankomen in Geldermalsen.Ergens voor Culemborg moesten we in the middle of nowhere blijven staan vanwege een wisselstoring? Dat duurde ongeveer 15 minuten. Vervolgens werd omgeroepen dat door de wisselstoring we op de andere kant van het spoor konden/moesten doorrijden naar Geldermalsen. Het was ondertussen 21:23 geworden.Normaal gesproken wordt de trein daar gesplitst in een deel voor Tiel en een deel via Den Bosch naar Eindhoven. Echter, vanwege de storing vanavond even niet. De reizigers voor Tiel moesten eruit, en zouden met een boemeltje vanuit Tiel opgehaald worden…..Iedere keer als er lichten vanuit Tiel aankwamen dachten we, daar zal je hem hebben, maar na ongeveer een uur werd duidelijk dat het boemeltje uit tiel niet vanzelfsprekend zou zijn.Rond 22:00 uur kwam er een trein van Tiel naar Utrecht, maar die moest in Geldermalsen leeg, want die zou teruggaan naar Tiel, met de mensen die al zo lang stonden te wachten.
Dus wij gingen zitten en vonden het toen wel tijd om ter plekke een logje te maken.Logje_in_de_trein
Wat kan het soms tegenzitten! Al na 5 minuten werd er omgeroepen dat dit toch niet doorging, de trein ging toch naar Utrecht en alle mensen voor Tiel moesten er weer uit!
Daar stonden we weer op het perron met onze koffers….Maar, de redding was nabij, plots was er een volgende trein uit Tiel, en die zou echt even teruggaan naar Tiel. Uiteraard wilde iedereen weten of dit nu echt zou gaan gebeuren, en dat ze niet weer een verkeerde trein ingestuurd werden. Nee, Nee, het gaat allemaal goedkomen, werd ons verzekerd.Uiteindelijk om 22:20, dus na een uur in Geldermalsen wachten, ging deze trein daadwerkelijk omgekeerd richting Tiel, en kwamen we rond 22:30 aan in Passewaaij.
Dus in plaats van 20:45 werd het uiteindelijk een kleine 2 uur later.Iedereen begrijpt, proberen we eindelijk weer eens de trein, wordt je gelijk afgestraft…Wachten_wordt_leuk1 opmerking:

Willy zei

Zo, dat was ff balen!!!!
Maar... toch wel leuk weer even thuis?
Ben benieuwd....
Willy

Een reactie posten