vrijdag 12 oktober 2012

Zelfbouw


Gisteren ben ik vooral op pad geweest om allerlei materiaal in te kopen omdat dat vandaag niet zou gaan.

Op 12 oktober viert heel Spanje El Día de la Hispanidad oftewel de Fiesta Nacional de España, een feestdag geheel in het teken van Spanje en het Spaanse imperium wat na de ontdekking van Amerika door Columbus ontstond.

Tegenwoordig is op deze feestdag in Spanje het meest kenmerkend het militaire defilé in Madrid waarbij de waarbij Spanje aan de Koning en zijn vrouw en aan de President van Spanje hun militaire kracht laten zien. Voor veel Spanjaarden echter is het een heerlijke vrije dag terwijl in Zaragoza de Fiesta de la Virgen de Pilar gevierd wordt en in Madrid stierengevechten zullen plaatshebben.

12 oktober is in Zaragoza tevens de dag van de Virgen de Pilar en gaat gepaard met vele festiviteiten en processies in de stad. Duizenden mensen komen van heinde en ver naar de hoofdstad van Aragón om het spektakel te aanschouwen.

12 oktober is tevens een speciale dag voor de Guardia Civil aangezien de Virgen de Pilar hun schutspatroon is.

Anyway: het komt er op neer dat alle winkels gesloten zijn, vandaar dat ik gisteren flink rond gereden heb. De spullen voor de elektroklus bij Ineke en Kees liggen nu klaar en vanochtend heb ik me bezig gehouden met het samenbouwen van de voeding voor de in reparatie / her-opbouw zijnde poolrobot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten