zaterdag 14 april 2012

Een probleem

Nu we een tijdje de nieuwe Smartphones op basis van het Android Operating System hebben, wordt een beetje duidelijk wat er allemaal zoal mee kan.

Een van de laatste snufjes die ik geïnstalleerd heb is een navigatie-programma. Vergelijkbaar met TomTom, maar dan -in mijn ogen tenminste- veel beter en mooier.

TomTom is destijds groot geworden door als eerste met een programma te komen wat op een PDA geïnstalleerd kon worden. Daarna zijn ze nog veel, veel groter geworden door ook losse navigatie-kastjes te gaan verkopen.

Wat ze echter -tot op heden- nog niet gemaakt hebben is een programma voor Android telefoons en ik denk, dat dat een grote vergissing is geweest die ze niet meer goed kunnen maken.

Er is namelijk een partij ( Sygic ) die dat wel gedaan heeft en het resultaat mag er wezen!

Het ziet er gelikt uit, werkt razendsnel en kost afhankelijk van de kaart, bijvoorbeeld voor Europa slechts zo'n € 40,- .  Kaart-updates zijn levenslang gratis en alle handigheden die je maar kan bedenken zitten erin.  Voor deze prijs kan TomTom het verder wel schudden. Waar ze eerst voorop liepen moeten ze nu flink gaan rennen om nog een beetje bij te blijven.

Het grote voordeel van dit programma ten opzichte van bijvoorbeeld Google Maps & Google Navs is dat er geen data-verbinding via de telefoon noodzakelijk is. Alle kaarten worden op het (SD) geheugen van de telefoon opgeslagen. Je kan dus altijd en overal navigeren zonder dat een dure dataverbinding via de telefoon nodig is.

Een veel gehoorde slogan "Wat Internet u biedt, haal dat vooral elders niet" zorgt ervoor dat er (niet geheel legale) "probeerversies" bestaan die je dan wel zelf even op je telefoon moet installeren, maar je de mogelijkheid geven de laatste versie "gratis" te proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten