maandag 30 april 2012

Actiefoto

Er gaat er wel eens één de mist in. Blijkbaar was dit toen we -met de auto- terugkwamen uit Nederland.

Het is niet duidelijk wie er toen reed, maar we staan er wel scherp op, op deze actiefoto.

Wat heel anders is dan in Nederland is dat je hier -om alle discussie te vermijden- een uiterst complete bekeuring krijgt opgestuurd.

Op de voorzijde staat de plaats en het tijdstip van de overtreding met uiteraard een foto van het voorval. Op de achterzijde staat de foto nog een keer in het groot, en gelijk ook een kopie van het recente ijkrapport van de radar-camera, zodat je niet hoeft te proberen iets te reclameren vanwege een ongeldig apparaat.

Wat een stuk sympathieker is, is de mogelijkheid om binnen 20 dagen te betalen. In dat geval hoef je namelijk maar de helft te betalen en dat maakt het geheel toch een stuk aantrekkelijker.

Wel zijn ook hier de bekeuringen best fors: 133 km/uur waar 120 km/uur is toegestaan levert je een bon van € 100,- + € 3,- belasting op. (dus € 50,- met € 2,50 als je snel betaalt)

Ook staat netjes vermeld dat deze overtreding géén punten op je rijbewijs kost. Ik weet trouwens niet wat wel punten kost, misschien kom ik daar nog eens achter. Je kan betalen via Internet, bij filialen van Banco Santander en op alle postkantoren, dus dat laatste hebben we maar braaf gedaan.

P.S. Het is dus belangrijk dat bij de belasting (Recaudación) wel je goede postadres staat vermeld, anders kun je nooit de "snelbetalenkorting" gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten