zondag 9 september 2012

In de buurt

Vandaag zijn we weer eens naar de zondagmarkt van La Algeña geweest.

Het ritje binnendoor er naartoe brengt je door een mooie omgeving waarbij je onderweg vanuit de deelstaat Murcia naar de provincie Alicante oversteekt.

Grappig om te zien dat ook daar dezelfde weg ineens een ander nummer krijgt en ook dat het deel in Alicante -wat een provincie van de deelstaat Valencia is- netjes geasfalteerd en van strepen voorzien is.

In tegenstelling tot de weg zoals die door Murcia loopt: daar is het asfalt al vele jaren versleten en zijn de gaten min-of-meer gerepareerd maar ook dat is al weer aan het stuk gaan.

Anyway: dat doet allemaal niets af aan het mooie uitzicht wat we hadden.

N.B. Spanje is een koninkrijk met een gekozen (landelijke) regering. Het grondgebied bestaat uit verschillende gemeenschappen. Deze worden Regions of Communidades genoemd. Zo is er bijvoorbeeld het Región de Murcia, wat uit één gebied bestaat. Op geen 4 kilometer bij ons vandaan begint de Comunidad de Valencia die uit drie provincies bestaat: Alicante, Valancia en Castellón.

Opvallend is de nog steeds grote autonomie van de verschillende deelstaten. Op veel gebieden kennen ze een sterk verschillende regelgeving. Niet onbelangrijk: vooral op het gebied van bebouwing en bouwverordeningen bestaan zeer grote verschillen. Iets wat in Murcia legaal kan zijn zou in de deelstaat Valencia wel eens flink verboden kunnen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten