vrijdag 9 maart 2012

Gezwicht

Als gebruiker van het eerste uur van wat ooit Girotel V1.0 was -het stond op een floppy en je moest toen nog met een modem inbellen- en alle versies die daarna kwamen ben ik nu dus ook gezwicht voor het "mobiele gemak".

Bij de eerste versies moest je op de PC eerst de betalingen klaarzetten in een soort van "verzendlijst", daarna kon je inbellen naar de bank en werden via de  (langzame) modemverbinding de gegevens uitgewisseld.

Je ontving de min-of-meer actuele rekeninggegevens en de betaalopdrachten die je had klaargezet werden naar de bank gezonden om daar uitgevoerd te gaan worden.

Later kon dit via een internetverbinding en nog later had je zelfs geen programma meer nodig, je gebruikte gewoon de browser.

Hoe anders is het nu. Ja, je hebt wel weer een programmaatje nodig, dat heet nu een "App" wat je op je telefoon installeert. Vervolgens kun je via de telefoonverbinding of thuis via het draadloze netwerk direct de actuele gegevens inzien, betalingen verrichten en spaaropdrachten geven.

Toch vind ik die reclame van de ING waarbij een man in een verzorgingshuis gewoon met pen zijn overschrijvingskaart invult terwijl de platenspeler draait ook wel leuk. Om in stijl te blijven zal ik zo meteen nog even een langspeelplaat van Mantovani opzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten