dinsdag 17 februari 2009

Het kan vriezen, het kan dooien

Weerstation_1Hoe gaat het met het (beoogde) huis in Spanje? Het kan nu daadwerkelijk vriezen of dooien!Door de makelaar werd enthousiast aangegeven dat het nu toch echt bijna geregeld was met de woonvergunning, dus we konden wat haar betrof een datum voor de overdracht gaan prikken.
Wij hebben haar nog maar eens fijntjes herinnerd aan alle andere documenten die er ook niet waren, en dat we die ook echt willen hebben.
Daarbij hebben we dit keer duidelijk aangegeven dat wanneer er niet een herkenbaar signaal zou komen dat de Engelse familie alle problemen wil gaan oplossen, het voor ons tijd wordt om maar weg te lopen en naar wat anders te gaan zoeken.Dat werkte! Ze is nu met een andere advocaat bezig om hem te laten kijken of de huidige notaris zijn werk wel goed doet; ook heeft ze hem een inschatting laten maken van een mogelijke doorlooptijd.Voor de regelmatige lezers: Er was geschat dat de erfeniskwestie nu ongeveer zou zijn afgerond?
Het lijkt erop dat dat nog 2-3 weken extra gaat duren. Ook het aanvragen van de woonvergunning moet voorafgegaan worden door een controle van de gemeente of er bij de bouw geen regels zijn overtreden waardoor er mogelijk nog openstaande boetes zijn. Pas na die check kan een woonvergunning aangevraagd worden. Ook dat duurt weer ongeveer een maand.Kortom: de schatting is dat er mogelijk vanaf nu nog minstens 2 maanden bijkomt.
We hebben parallel aan dit traject een voorstel bij de Engelse familie neergelegd om het huis vast te huren, maar daar hebben we nog geen reactie op ontvangen.We zitten er nu zo in dat wanneer de familie niet ingaat op ons huurvoorstel we daadwerkelijk naar een andere mogelijkheid gaan zoeken. Ook zijn we al weer lang genoeg in Nederland, dus wordt het tijd om maar weer plannen te gaan maken voor een trip naar Spanje, we zien dan wel of we andere huizen tegen komen.Kortom: Het kan vriezen, het kan dooien.

Wel kunnen we nu vanuit Spanje zien hoe koud het in Nederland is, want daar staat nu een weerstation opgesteld wat netjes alle gegevens via Internet aan iedereen beschikbaar stelt.
Het was natuurlijk de bedoeling om het in Spanje op te stellen, maar dat zal nog even moeten wachten....Weerstation_detail_2Van links naar rechts: Zonnecel, UV-meter, Windrichting- en windsnelheidmeter, luchtvochtigheid en temperatuursensor.
Op de foto boven is midden onderin nog net de regenmeter te zien.2 opmerkingen:

Thom Lauppe zei

De "mast" voor het weerstation ziet er profesioneel uit!
Zo te zien komt de windrichtingsmeter ruim boven de schuur uit.
Leuk om nu de weer informatie uit Tiel, passewaaij te kunnen uitlezen.
Groetjes Thom.

Cokky zei

Hé, dat heb je snel geregeld, en meteen al zo compleet! Leuk hoor!

Een reactie posten