vrijdag 19 december 2014

Progress

Er is weer hard gewerkt de afgelopen week, en iedere keer als de bouwers naar huis gaan, ben ik dus ook behoorlijk versleten.

Wel geeft het mee-klussen de mogelijkheid om allerlei zaken nét even anders (lees: nog meer naar mijn zin) gedaan te krijgen.

Ondertussen zijn alle nieuwe -maar nu echte!- funderingen gestort. Er zijn nu al drie volle betonwagens de grond in gegaan, en maandag komt de laatste.

Hier een impressie van de muur die langs ons huis loopt. Zo recht en horizontaal is hij nog nooit eerder geweest! Ook zijn er nu -zoals het hoort- om de zoveel meter pilaren geplaatst die allemaal helpen bij het onder slechte omstandigheden overeind houden van de muur.


Ook is er nu veel aandacht geschonken aan de 'waterloop' door de boomgaard.  Door de heftige regenval is de natuurlijke loop van het water afgetekend in de boomgaard. Deze wordt nu in zijn waarde gelaten, en waar het water de laatste keer met geweld een uitgang heeft geforceerd, is nu een overloop gecreëerd in de vorm van een soort betonnen trechter.

Deze biedt een uitgang van het perceel af, en voorkomt dat het water met grote druk tegen de zuidelijke muur blijft drukken. De fundering is daar extra breed gemaakt, die moet voorkomen dat het water zich een weg onder de muur door kan banen zoals de laatste keer is gebeurd.

Maandag het laatste stukje fundering en ook het 'vertinnen' (lucir) van de muur waar het hek op komt tussen ons en het buurperceel. Ook wordt dan het laatste stukje muur langs ons huis afgemaakt.

Dan rest nog het hek aan de noordkant, ook daar het vertinnen van de muur en als sluitstuk het in kleur stucken van de muur langs het huis.

Dan zijn we er nog niet, ook komt er nog worteldoek en vele tonnen grint rond het huis.....

Wordt vervolgd.

1 opmerking:

Aart zei

Dat ziet er mooi strak uit Leo.

Een reactie posten