dinsdag 6 november 2012

Appeltje, Eitje

Vandaag zijn we naar Murcia geweest, naar het hoofdkantoor van de Seguridad Social.

We hadden een afspraak om Joke als afgeleid belanghebbende (beneficiaria) bij te laten schrijven op de dekking die ik nu -als autonomo- heb.

Waar wij van allerlei mensen de meest spectaculaire horrorverhalen gehoord hadden over de drama's die zich bij zo'n actie kunnen afspelen: bij ons was er dus helemaal niks aan de hand.

Uiteraard hadden we ons huiswerk gedaan, en hadden we alle originele documenten met de goed leesbare kopieën bij ons. Onze afspraak was om 4 uur vanmiddag, en om vooral op tijd te zijn waren we bijtijds vertrokken.

Aan het eind van de rit hebben we -omdat we veel te vroeg in Murcia-stad waren- méér tijd doorgebracht in "El Corte Ingles" om de tijd te doden, dan op het kantoor van de Seguridad Social.

Na zegge 18 minuten stonden we al weer buiten. Dat had nog drie minuten eerder kunnen zijn, als de vriendelijke man achter het bureau niet nog een klein typefoutje gemaakt had in Joke's naam.

Tijdens ons gesprekje maakte de man ook nog grapjes over de lange wachttijd op de officiële pasjes: "Ze zullen er wel geen geld meer voor hebben", zo sprak hij wrang glimlachend.

1 opmerking:

Aart en Fien zei

Ja, goed voorbereid is inderdaad het halve werk

Een reactie posten