vrijdag 24 augustus 2012
Ik kan ook koken
Het lijkt erg traditioneel, maar nu ik wat vaker de deur uit ben voor klusjes wordt "het koken" vaak door Joke gedaan. Toch komt het ook wel voor dat ik de honneurs waarneem.
Zo ook vandaag: ik had bij de LIDL mooie konijnen zien liggen en wilde me daar wel eens vreselijk op uitleven. In stukken snijden, kop eraf, inwrijven met een droog mengsel van bloem, paprikapoeder en zout.
Daarna bevochtigen met een mengsel van geklopt ei, wat maggi en een beetje water en direct daarna door de paneermeel halen en rondom aanbraden.
Dan samen met de aardappels en een flinke ui in grote stukken op een braadslee leggen. snij een lekkere hoeveelheid knoflooktenen doormidden en leg die er tussen.
Het geheel ruim besprenkelen met olijfolie, rozemarijn en wat zout en dan anderhalf uur een op 175 graden voorverwarmde oven in.
Wel regelmatig met een lepel het bakvet over het gerecht laten lopen en ieder halfuur een keer keren.
Serveren met wat doperwtjes en appelmoes, wij zijn er klaar voor!
Oh ja, de vaatwasser van vanochtend doet het ook weer.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
Dat lijkt verdacht veel op pizza koken... Gat ongeveer hetzelfde.
Vandaag heb ik eerst een salade gegeten en daarna paella, toetje weer ijs met ananas, carajillo en weer naar huis.
Laat me raden....... En Juan deed de afwas??
Een reactie posten