zondag 7 februari 2010

Timer, koppeling afdichten, poezen op pad en feest

Dadelvillazgo



Het pakje heeft allerlei kleine klusjes in gang gezet.  Één van die klusjes was het inbouwen van een timer in de bestaande oven. De timer die in de oven zat, was eigenlijk alleen een soort van kookwekker, na de ingestelde tijd liep hij af met een belletje, maar de oven bleef gewoon aan. De kleine aanpassing bestond uit het inbouwen van een timer met schakelkontakt, nu gaat de oven netjes uit na de ingestelde tijd. Deze timer was één van de items in het pakje.



Ook heb ik met speciale kit die éne koppeling in de badkamer die toch een beetje lekte weten te sluiten. Deze speciale kit, die ook in de luchtvaart gebruikt wordt, is speciaal voor geschroefde koppelingen, dus dat zit wel goed.



Verder had Joke gelezen dat vandaag de Día del Villazgo gevierd werd in Pinoso. Met dit feest wordt de onafhankelijkheid als zelfstandige stad gevierd. Vroeger hoorden ze bij elkaar, maar sinds 12 februari 1826, toen ze bij koninklijk besluit officieel stadsrechten kregen van S.M. Fernando VII, hebben ze de status van “Real Villa” gekregen en zijn ze afgescheiden van Monóvar. Dit meerdaagse feest wordt altijd in een weekend gevierd.



Op weg naar het feest kwamen we Miep en Koos tegen, de katten van de buren waren in dit mooie weer ook op stap gegaan.



Dichtingskit Miepenkoos



Geen opmerkingen:

Een reactie posten